Home Life Dankzij deze 7 tips vliegt de schoolweek zo voorbij

Dankzij deze 7 tips vliegt de schoolweek zo voorbij

schoolweek
Beeld: We Heart It
Het is écht oneerlijk dat schooldagen een eeuwigheid lijken te duren, maar het weekend in drie tellen voorbij is. We hopen allemaal dat het ooit omgedraaid wordt en dat we vijf dagen vrij en twee dagen school zullen hebben, toch? Maar voor nu kunnen we je alvast zeven tips geven die je kunnen helpen om de schoolweek sneller te laten gaan – althans, in je (verveelde) hoofd.

1. Dagdroom

Het is belangrijk dat je goed oplet in de les, maar soms voelt niets zo goed als dagdromen. Je kan denken aan je crush, maar ook aan een plek op aarde waar je wou dat je was. Door even je met je gedachten bij iets leuks te zijn, zal je merken dat je het een stuk meer naar je zin hebt.

Beeld: Giphy.com

2. Vind iets om naar uit te kijken

Als je iets hebt om naar uit te kijken, kan je je daarop verheugen. Dat kan echt van alles zijn: een date die je binnenkort hebt, het zevende seizoen van ‘Pretty Little Liars‘ of gewoon de zomervakantie.

3. Kijk níét naar de klok

Koste wat het kost, vermijd de klok. Als je de tijd checkt, kan het voelen alsof die heel langzaam voorbijgaat. Als het je lukt om er niet op te kijken (dus ook niet op je smartphone), zul je merken dat de tijd véél sneller gaat.

Beeld: Giphy.com

4. Teken in de les

Als je al je werk al af hebt en de leraar niet aan het uitleggen is, kan je iets voor jezelf doen. Zoals tekenen. Je kan daarvoor een apart boekje meenemen in je rugzak. Je hoeft niet perse goed te zijn in tekenen, want uiteindelijk is het vooral een tijdverdrijf.

5. Maak vrienden met klasgenoten

Het is heel vervelend als al je vrienden in een andere klas zitten,  maar dat betekent niet dat je niet met andere mensen kan omgaan. Jullie hoeven geen best friends te worden, maar het is fijn om iemand te hebben om mee te praten. Of mee te fluisteren.

Beeld: Giphy.com

6. Ga op tijd slapen

Naast het feit dat je uitgerust en wel aankomt de volgende dag, gaat de dag ook sneller voorbij als je niet doodop aan je bank zit. Toch?

7. Neem pauzes tijdens de les

De meeste leerkrachten laten je niet zomaar uit de les gaan, maar ze kunnen je niet het recht ontnemen om naar het toilet te gaan. Je hoeft niet echt naar de wc te gaan, maar je kan bijvoorbeeld een rondje lopen door de school. Maak het alleen niet te lang en laat jezelf niet betrappen door andere leraren!

Beeld: Giphy.com

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.