Home Life 8 tips om de eerste schooldag te overleven

8 tips om de eerste schooldag te overleven

Foto: Shutterstock

De eerste schooldag is nog niet het einde van de wereld. Je krijgt een nieuwe klas, een verse leerkracht en je hebt nog niet al te veel lessen. Maar iedereen heeft natuurlijk liever vakantie!

1.  Kruip op tijd in je bed

Als je goed uitgeslapen aan je eerste schooldag wilt beginnen, kruip je op 31 augustus best vroeg in je bed. De kans is groot dat je nog wat gaat liggen piekeren over je nieuwe klas en leerkrachten. Als je een uurtje vroeger naar je kamer gaat, heb je vast toch nog de nodige nachtrust gehad.

2.  Ontbijt goed

Ontbijt op 1 september als een keizer. Sta op tijd op en neem de tijd om uitgebreid te ontbijten. Je lichaam heeft heel wat brandstof nodig om weer zeven uur lang achter de schoolbanken te zitten.

3.  Draag iets waar je jezelf goed in voelt

Alles begint bij een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je op tijd opstaat om een frisse douche te nemen en kies je outfit de avond voordien al uit. Zo voorkom je hysterische huilbuien voor de spiegel.

4.  Kom op tijd

Zoek op voorhand uit hoe je op school wilt geraken en zorg ervoor dat je op tijd bent. Je wilt echt niet nu al een slechte indruk achterlaten.

5.  Leer je klasgenootjes kennen

Zit je niet met al je vriendinnen in de klas? Dat is helemaal geen reden tot paniek! Er zijn vast heel wat leuke meisjes en jongens in je klas die staan te springen om jou te leren kennen.

6.  Leer je leerkrachten kennen

Geloof niet alle vooroordelen. Wie weet valt die ene ‘superstrenge’ leerkracht wel reuze mee. Probeer op de eerste schooldag een goede indruk na te laten. Nieuw jaar, schone lei!

7.  Neem een lekkere lunch en tussendoortje mee

We weten niet hoe het bij jou zit, maar food maakt ons áltijd gelukkig. Neem dus een lekkere muffin mee als koek (vraag het eens lief aan je mama of haal zelf je bakkunsten boven), maar vergeet ook je vitamientjes niet! Je lichaam moet weer wennen aan de schoolroutine en dat vergt heel veel energie. Smoothies for the win!

8.  Maak plezier!

School is niet enkel saaie lessen volgen. Je kan er ook heel wat vrienden leren kennen en plezier maken met hen. Sta niet al op 1 september te zagen over het nieuwe schooljaar. Niemand heeft zin in negativiteit. Maak plezier en leg nieuwe contacten!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.