Home Life 8 x tips voor een goed humeur

8 x tips voor een goed humeur

goed humeur
Image by © Corbis
Het mag buiten nog zo slecht weer zijn, er mogen nog zoveel tegenslagen zijn op een dag. Wij hebben voor jou dé ideale tips om je goed humeur te behouden.

1. Probeer je elke morgen voor te nemen om je ochtendhumeur achterwege te laten

Klinkt makkelijker dan het is? Neen hoor, als je ‘s ochtends opstaat en bedenkt dat je echt wel langer in je bed had willen liggen zorg dan dat je iets in je hoofd hebt om naar uit te kijken. Je kan denken aan je vriendinnen die je terug zal zien of aan het avondeten dat die dag superlekker zal zijn. De kleine dingen zijn meestal nog de leukste dingen om je aan op te trekken.

2. Just smile and wave

Inderdaad, soms kan het zo simpel zijn. Als je gewoon al lacht kom je al een heel eind verder. Als mensen zien dat je in een happy mood bent zorgt dit ervoor dat ze automatisch ook vriendelijker tegen jou doen.

via Giphy

3. Dipje doorheen de dag? Zorg dat je je favoriete muziek steeds bij de hand hebt

Dit werkt zo goed! Als je merkt dat je dag niet echt loopt zoals hij moet lopen dan kan je nog altijd kiezen om even je zorgen te vergeten door te luisteren naar je favoriete songs (meezingen is nog beter!).

4. Neem tijd voor jezelf

Dikwijls ben je humeurig omdat het allemaal even te veel aan het worden is. Het is belangrijk om af en toe gewoon even aan jezelf te denken. Eens een avond helemaal niets doen en voor de televisie hangen kan je al volledig ontspannen. Kies een leuke film uit en denk even aan niets.

via Giphy

5. Stress? Nergens voor nodig. Leef in het moment!

Ben je jezelf al aan het opjagen voor dingen die eigenlijk nu nog niet aan de orde zijn? Laat het zo, je leeft vandaag en vandaag kan je ervoor kiezen om jezelf rustig te houden. Natuurlijk kan het zijn dat je heel wat schoolwerk hebt. Maar het heeft toch weinig zin om je goed humeur erdoor te laten verpesten?

6. Koop jezelf een cadeautje

Dat cadeautje hoeft niet groot te zijn natuurlijk. Leg jezelf even in de watten met iets kleins. Een leuk accessoire dat je al lang hebben wou? Koop het gewoon, je hebt het verdiend!

via Giphy

7. Blijf niet binnen zitten

Zorg ervoor dat je geregeld afspreekt met een vriendin en doe iets leuks. Je zal merken dat je al je zorgen vergeet en dat je vanzelf een ontspannen gevoel krijgt. Te veel nadenken is nergens goed voor, je gedachten verzetten is dus altijd een goed idee!

8. De beste tip: ga op tijd slapen

Het klinkt logisch, maar toch pas je het niet altijd toe. Terwijl het de oplossing is om een goed humeur te behouden: ga op tijd slapen! Als je goed uitgerust bent heb je sowieso minder kans op een slecht humeur.

via Giphy

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.