Home Life 9 dingen die door je heen gaan als je morgen terug naar...

9 dingen die door je heen gaan als je morgen terug naar school moet

Je vraagt je vooral af of er nieuw dating material zal zijn. Fingers crossed!

school
Unsplash

De zomervakantie zit erop en morgen moeten velen onder jullie jammer genoeg terug naar school. Na een luilekkerleven van twee maanden zal de aanpassing vast weer groot zijn. Dit zijn 9 dingen die de avond voor de eerste schooldag door je heen gaan…

1. ‘Oh nee, weer die vervelende wekker zetten. Hopelijk verslaap ik me niet’

Nadat je twee maanden hebt kunnen uitslapen, is er niets ergers dan voor het eerst die wekker om 7 uur ’s ochtends (als het niet vroeger is) in te stellen. Brrrr! Voor wie niet het geluk een mama te hebben die hem/haar wakker komt maken, is er natuurlijk ook die angst om te laat te komen. Vroeg in bed kruipen is de boodschap!

2. ‘Mijn maag moet het morgenochtend maar met een koekje doen’

Natuurlijk zit uitgebreid ontbijten er niet meer in vanaf nu, maar probeer toch iets meer te eten dan een koek. Toegegeven, wij kregen onszelf er ook nooit toe om vroeger op te staan om iets deftigs binnen te kunnen spelen. Toch zal je merken dat je dag beter begint als je stevig ontbijt.

3. ‘Heb ik wel alles wat ik nodig heb?’

Net als op de avond voor een examen sla je ook op die voor de eerste schooldag helemaal in paniek wanneer je bedenkt of je alles hebt. Schrijfgerei, een kladblok, je boeken (als je die al hebt)… Maak een lijstje en vink alles aan wat je in je boekentas steekt. Zo kan je dubbelchecken.

4. ‘Wat moet ik in godsnaam aantrekken?!’

Je mag dan nog een nieuwe outfit gekocht hebben voor de eerste schooldag, de avond ervoor slaat de twijfel toch weer toe. Trek gewoon iets aan waar je je goed in voelt en de rest volgt vanzelf! Heb je zin in een simpele skinny jeans? Go for it! Wil je alles uit de kast halen? Geen probleem, zolang je maar jezelf blijft.

5. ‘Hopelijk vind ik mijn vriend(inn)en morgenochtend snel’

Tijdens het schooljaar bouwen jullie een routine op, maar op de eerste schooldag is het altijd wat zoeken. Soms zit je niet in dezelfde klas of zitten jullie in een nieuw gebouw. Geen zorgen, die routine komt er wel snel weer! Misschien vinden jullie wel nieuwe gewoontes?

6. ‘O wee als we de eerste schooldag al huiswerk krijgen’

Het gebeurt niet vaak, maar er passeert weleens een leerkracht die je al op de eerste schooldag aan het werk durft zetten. Als dat het geval is, stel je het beter niet uit. Je wil toch niet al de eerste dag achteropraken? Goed begonnen is immers half gewonnen!

7. ‘Please, laat me meneer/mevrouw X niet als leerkracht hebben

Jaarlijks hoort iedereen horrorverhalen over leerkrachten van oudere leerlingen. En dan hoop je natuurlijk dat jij niet bij zo’n exemplaar in de klas zit. Helaas, just your luck!

8. ‘Waarom heb ik deze zomer niet meer leuke dingen gedaan?’

Aan het einde van elke zomer denk je hetzelfde, maar in het begin of midden van de vakantie denk je altijd dat je genoeg tijd hebt. Misschien volgend jaar een hele zomerplanning maken, zodat je er alles uit haalt?

9. ‘Zouden er veel nieuwe knappe jongens/meisjes zijn? Ik hoop van wel!’

Natuurlijk ben je benieuwd naar alle nieuwe leerlingen, maar je vraagt je vooral af of er nieuw dating material zal zijn. Fingers crossed!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.