Home Love Daten 9 dingen die je nooit mag doen in een relatie

9 dingen die je nooit mag doen in een relatie

relatie
Image by © Lynn Christiansen/Corbis
Een relatie hebben is zo leuk, maar tegelijkertijd ook zo moeilijk. Het is niet vanzelfsprekend om elkaar niet af en toe in de haren te vliegen. En dat mag ook! Maar er zijn een aantal dingen die je beter niet doet en die hebben wij voor je opgelijst.

Ex Troubles in je relatie sleuren

Tuurlijk mag je af en toe over zijn ex praten. Als hij er bijvoorbeeld zelf over begint dan wil dit ook zeggen dat hij even nood heeft om er over te praten. Maar begin niet telkens te pas en te onpas over zijn ex-girlfriends te praten, want dat is heel irritant en je geeft hem het gevoel dat je wantrouwig bent. Niet goed!

Geheimpjes blijven geheimpjes

Dingen die hij vertelt over zijn zus, kleine ergernissen die hij je vertelt over zijn ouders of een grappig weetje over een van zijn vrienden. Een regel: alles wat hij zegt blijft tussen jullie twee. Het is niet de bedoeling dat je alles doorvertelt aan je vriendinnen, ook al zijn de weetjes nog zo grappig. Dit zal hij echt niet appreciëren. Plus: het is nog zo leuk om samen geheimpjes te delen die niemand anders weet.

relatie

Kritiek, kritiek en nog eens kritiek

Geef hem er niet constant van langs en bekritiseer hem niet op alles wat hij doet. Probeer eerder om wat je wil zeggen om te bouwen naar een complimentje. Heeft hij eindelijk eens een cadeautje voor jou terwijl jij hem al zoveel gaf? Ga dan zeker niet spottend zeggen dat het wel eens tijd werd.

Laat ook maar

Het ergste wat je kan doen in een relatie is ruzies niet uitpraten. Je zorgt ervoor dat je allebei met frustraties blijft zitten die ooit eens zullen ontploffen. Zeg wat er op je lever ligt, praat het uit. Zo kunnen jullie de ruzie daarna vergeten.

relatie

Over hem praten waar hij niet bij is

Pas hier echt mee op! Begin niet zomaar over zijn kantjes te praten tegen je vriendinnen want dit vindt hij echt allesbehalve leuk. Hebben jullie net ruzie gehad? Let er dan zeker op dat je hem niet zit zwart te maken bij je vriendinnen. Hij zal het echt niet fijn vinden en zal het gevoel hebben dat je zijn reputatie naar beneden haalt.

Freedom!

Gun elkaar de ruimte om te doen wat je wil doen. Zorg dat je allebei tijd genoeg doorbrengt met je vriendinnen en vrienden. Als je dit niet doet zal je elkaar al snel verstikken en irriteren. Probeer er echt op te letten dat jullie dus ook nog een leven hebben naast jullie relatie. Hoe verliefd jullie ook zijn!

Probeer elkaar niet te veranderen

Jij bent hoe jij bent en voor hem is dat net hetzelfde. Er is een reden waarom jullie op elkaar vielen en het is dus helemaal geen goed idee om elkaar te willen veranderen.

Je dromen opgeven

Wou jij heel graag een maand naar het buitenland? Geef dit dan alsjeblieft niet op voor een relatie. Tuurlijk is het vervelend als je elkaar zo lang niet ziet, maar laat je echt niet zeggen dat je niet zou mogen gaan. Dromen moet je najagen!

Je anders voordoen dan je bent

Je hoeft echt niet te doen alsof je zo geïnteresseerd bent in een van zijn hobby’s. En je hoeft echt niet te doen alsof je die nieuwste horrorfilm echt zo leuk vindt. Hij vindt je leuk zoals je bent en hij zal je echt niet links laten liggen als je toegeeft dat je eigenlijk al de hele week nachtmerries hebt door die stomme film!

Op zoek naar meer handige tips?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.