Home Life 10 activiteiten met je bestie om Galentine’s Day perfect te maken

10 activiteiten met je bestie om Galentine’s Day perfect te maken

Wie heeft een lief nodig als je een fantastische vriend(in) hebt?!

galentine's day
© Getty

Zaterdag is het zover: Galentine’s Day! Hebben jullie nog geen idee wat jullie gaan doen op die speciale vriend(inn)endag? Wij zetten enkele ideetjes op een rijtje die jullie kunnen inspireren voor 13 februari. Wie heeft een lief nodig als je een fantastische bestie hebt?!

1. Check een film over vriendschap.

Niets is gezelliger dan samen naar de cinema te gaan en achteraf te kletsen over wat een steengoede film het wel niet was. Helaas zorgt de huidige crisis ervoor dat dit nu niet mogelijk is, maar een film thuis op de bank is minstens even leuk. Zolang jullie maar samen zijn! Onze aanraders voor Galentine’s Day? In deze films en series speelt vriendschap een prominente rol.

2. Maak tapas en mocktails.

Net zoals koppels op een normale Valentijnsdag gezellig uit eten gaan, kan jij hetzelfde doen met je bestie, maar dan lekker thuis. Maar waarom het bij een standaard voor-, hoofd- en nagerecht houden? Maak verschillende gerechtjes om te delen met je knuffelcontact. Dat is véél gezelliger én jullie kunnen alles van jullie eigen samengestelde kaart eens proeven. Nog een mocktail erbij en de avond is compleet.

3. Organiseer een sleepover.

Niet enkel kinderen houden van een logeerpartijtje, ook tieners en zelfs volwassenen mogen dat gerust nog doen! Zet een leuke playlist op, trek jullie meest comfortabele pyjama aan en klets de hele avond over van alles en nog wat.

4. Organiseer een bake-off.

Iets wat nog leuker is dan taart bakken? Er een wedstrijdje van maken! Wie van jullie is de beste in het maken van desserts? Die beslissing laten jullie aan een van jullie ouders over. Wie het lekkerste, mooiste en origineelste gebak kan toveren, is de winnaar. Als de wedstrijd erop zit, kunnen jullie al het lekkers gezellig samen opeten met een warme kop thee of chocolademelk erbij.

5. Flans een spadagje ineen.

Je laten verwennen hoeft geen duur uitstapje te zijn. Jullie kunnen ook gewoon een spa day at home organiseren. Haal enkele gezichtsmaskers in huis, breng jullie favoriete nagellak mee, zoek wat massagetechnieken op en jullie kunnen aan de slag.

6. Mest samen jullie kleerkast uit.

Er is niemand eerlijker en meer rechtuit dan je bestie. Als een kledingstuk of accessoire echt out of style is, zal hij/zij het je zonder twijfel vertellen. Hebben jullie nog mooie items die jullie gewoon niet echt dragen? Ruil ze dan met elkaar!

7. Houd een romantische filmmarathon.

Het is niet omdat jullie single zijn dat jullie niet mogen dromen van een prins(es) op het witte paard. Peter Kavinsky uit ‘To All The Boys I’ve Loved Before’ is een goed voorbeeld van hoe dat leuke liefje eruit kan zien. Maak na het zien van enkele chickflicks een lijstje van wat jullie wel en niet zoeken in een lief. Of vraag aan elkaar wat voor type persoon jullie bij elkaar zien.

8. Organiseer een spelletjesavond.

Iets waar jullie nooit genoeg van zullen krijgen? Spelletjes! Of dat nu een gezelschapsspel of een challenge is, hoe dan ook is het pret verzekerd.

9. Ga op avontuur in een andere stad.

Spreek een stad af waar jullie een dagje (of weekendje) naartoe trekken en zoek op voorhand de leukste hotspots op. Shoppen, eten en drinken, rondwandelen… Met goede research kunnen jullie een hele dag vullen.

10. Volg Flairs Self-Love Soirée.

Trommel je bestie op en neem er een lekker hapje en drankje bij, want aanstaande zaterdagavond tussen 18u en 21u gaat Flair live op Instagram. Tijdens Flairs Self-Love Soirée staan een heleboel leuke dingen op de planning. Zo kunnen jullie onder andere een panelgesprek met onze sexperte Elien Geboers, seksuologe Ina Van Ransbeeck en ‘Club Flo’-presentatrice Flo Windey meevolgen, ontdekken jullie alles over het nut én genot van glijmiddel, worden jullie meest prangende vragen beantwoord en wordt de erotische podcast ‘Happy Ending’ voorgesteld. Meer info vind je hier.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.