Home Life 9 activiteiten met vriendinnen om Galentine’s Day perfect te maken

9 activiteiten met vriendinnen om Galentine’s Day perfect te maken

Wie heeft een lief nodig als je fantastische vriendinnen hebt?!

galentine's day
© Getty

Een cadeautje voor jouw Galentine heb je al! Maar hebben jullie al enig idee wat jullie gaan doen op die speciale vriendinnendag? Wij zetten enkele ideetjes op een rijtje die jullie kunnen inspireren voor 13 februari. Wie heeft een lief nodig als je fantastische vriendinnen hebt?!

1. Check een film in de bioscoop

Niets is gezelliger dan met vriendinnen samen naar de cinema te gaan en achteraf te kletsen over wat een steengoede film het wel niet was. Onze aanraders? ‘Birds of Prey’ of ‘Little Women’ met enkele sterke vrouwen in de hoofdrol!

2. Ga tapas eten en mocktails drinken

Net zoals koppels op Valentijnsdag gezellig uit eten gaan, kan jij hetzelfde doen met je vriendinnen. Maar waarom het bij een standaard voor-, hoofd- en nagerecht houden? Ga ergens waar je verschillende gerechtjes met elkaar kan delen. Dat is véél gezelliger én jullie kunnen alles van de kaart eens proeven. Nog een mocktail erbij en de avond is compleet.

3. Organiseer een sleepover

Niet enkel kinderen houden van een slaapfeestje, ook tieners en zelfs volwassenen mogen dat gerust nog doen! Zet een leuke playlist op, trek jullie meest comfortabele pyjama aan en klets de hele avond over van alles en nog wat.

4. Organiseer een bake-off

Iets wat nog leuker is dan taart bakken? Er een wedstrijdje van maken! Wie van jullie is de beste in het maken van desserts. Laat één van jullie jurylid zijn om eerlijk de winnaar te kiezen. Als de wedstrijd erop zit, kunnen jullie al het lekkers gezellig samen opeten met een warme kop thee of chocolademelk erbij.

5. Flans een spadagje ineen

Je laten verwennen hoeft geen duur uitstapje te zijn. Je kan ook gewoon een spa day at home organiseren. Haal enkele gezichtsmaskers in huis, breng jullie favoriete nagellak mee, zoek wat massagetechnieken op en jullie kunnen aan de slag.

6. Mest samen jullie kleerkast uit

Er is niemand eerlijker en meer rechtuit dan je vriendinnen. Als een kledingstuk of accessoire echt out of style is, zal zij het je zonder twijfel vertellen. Hebben jullie nog mooie items die jullie een beetje beu zijn? Ruil ze dan met elkaar!

7. Houd een romantische filmmarathon

Het is niet omdat jullie single zijn dat jullie niet mogen dromen van een prins op het witte paard. Peter Kavinsky uit ‘To All The Boys I’ve Loved Before’ is een goed voorbeeld van hoe dat perfecte vriendje eruit kan zien. Maak na het zien van enkele chickflicks een lijstje van wat jullie wel en niet zoeken in een lief. Of vraag aan elkaar wat voor type jongen/meisje je vriendinnen bij jou zien.

8. Organiseer een spelletjesavond

Iets waar je nooit genoeg van krijgt? Spelletjes! Of dat nu een gezelschapsspel of een challenge is, hoe dan ook is het pret verzekerd.

9. Ga op avontuur in een andere stad

Spreek een stad af waar jullie een dagje (of weekendje) naartoe trekken en zoek op voorhand de leukste hotspots op. Shoppen, eten en drinken, rondwandelen… Met een goede research kan je een hele dag vullen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.