Home Life 12 activiteiten die je deze zomer bij hete temperaturen kan doen

12 activiteiten die je deze zomer bij hete temperaturen kan doen

Het wordt de komende dagen meer dan 30 graden.

activiteiten warm weer
© Ivan Oboleninov via Pexels

Het wordt de komende dagen meer dan 30 graden en dan kruip je eigelijk het liefst de koelkast in. Heb je even geen inspiratie en weet je niet wat je moet doen bij warm weer? Met deze 12 tips haal je alles uit je zomervakantie!

1. Barbecue in de tuin

Koop een wegwerpbarbecue (super cheap!) en laat je friends – uiteraard enkel die uit je bubbel – iets lekkers meenemen om op erop te gooien. Zo heb je gegarandeerd een leuke avond!

2. Houd een watergevecht

Haal de waterpistolen uit de kast, vul een emmer met waterballonnen en nodig je bubbel uit. Let the battle begin!

3. Kampeer in de tuin

Sleepovers are the best en in de tuin is dat nog veel leuker! Zo kan je ongestoord de hele nacht girl talk houden met je bestie en stiekem gluren naar die leuke buur…

4. Wandel in het bos

Oké, het klinkt misschien als iets wat je in de herfst zou doen, maar het bos is de ideale plek om verkoeling te zoeken.

5. Proef ijsjes

Koop allerlei verschillende soorten ijs en proeven maar! Superlekker én verkoelend. En je hebt daarna meteen een heerlijke voorraad voor de rest van de zomer, yummie!

6. Vaar met een bootje

Koop een rubberbootje en dobber de hele dag op het water. Neem genoeg snacks en drinken mee en je hebt de perfecte summer day. Vergeet je hoofddeksel niet!

7. Organiseer een minifestival met je bubbel 

De festivals zijn deze zomer afgeschaft, maar dankzij de technologie van vandaag kan je je eigen minifestival houden. Nodig je bubbel uit, sluit je boxen aan en projecteer jullie favoriete zanger(es) of band op een scherm. Ook de drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken! Let op: zorg voor voldoende schaduw zodat je niet de hele dag in de blakende zon staat. staat. Én probeer ook bij mensen van je bubbel de afstand te bewaren.

8. Bewonder de zonsondergang op het strand

Ga op het einde van de dag richting het strand en bewonder de zonsondergang. Zo ontwijk je ook meteen de warmte én de drukte. Trouwens ook perfect als romantische date met je crush! Woon je ver van de kust? Zoek dan een plek op aan het water.

9. Zwemmen

Misschien wat voor de hand liggend, maar deze activiteit kan niet missen in het rijtje. Je kan naar het dichtstbijzijnde meer, het strand, een buitenzwembad gaan of je kan zelf een zwembad in de tuin opzetten!   

10. Loungen in de tuin

Geen zin om de deur uit te gaan? Haal alle kussens en lakens uit huis en maak één grote loungeplek in je tuin. Met je favo muziek, lekkere drankjes en hapjes geniet je optimaal van het lekkere weer. Als het té warm is, voorzie dan schaduw, want in té hete zon zitten de hele dag is ook niet zo goed.

11. Maak granita’s

Warme zomerdagen vragen om verfrissing. Maak eens een granita in plaats van een ijsje? Deze recepten komen enorm van pas tijdens hete temperaturen.

12. Blijf lekker binnen

Ja hoor, dit is vast en zeker ook een optie als jij de hete temperaturen niet wil trotseren!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.