Home Life AHA: deze 11 celebs kozen resoluut voor een veganistische levensstijl

AHA: deze 11 celebs kozen resoluut voor een veganistische levensstijl

En zo maken zij de aarde net dat tikkeltje groener.

© Getty

We moeten vandaag de dag doordachte keuzes maken als we onze planeet groener willen maken. Heel wat mensen eten daarom al enkele dagen per week vegetarisch, maar sommigen kiezen zelfs voor een veganistische levensstijl. Benieuwd welke celebs ook resoluut hun eetpatroon omgooiden? Wij zetten ze voor jou even op een rijtje.

Ariana Grande 

Dat Ariana een grote dierenliefhebber is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Zo lopen er niet alleen honden bij haar thuis rond, maar ook een schattig varkentje. Haar grote liefde voor dieren is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom de 26-jarige zangeres dagelijks voor een veganistische maaltijd kiest.

Ellie Goulding 

Ellie kondigde haar keuze voor een veganistische levensstijl nog redelijk recent aan, namelijk in januari vorig jaar. Zo vertelde ze dat ze het er moeilijk mee had om te weten waar vlees nu precies vandaan komt. ‘Als je geen vlees nodig hebt om te kunnen overleven, begrijp ik niet waarom je het zou eten’, legde ze toen uit in een interview aan The Cut.

Sia 

Deze zangeres is als geen ander gesteld op haar privacy. Toch besloot ze in 2014 in een tweet aan de wereld bekend te maken dat ze voortaan een veganistisch eetpatroon zou aanhouden.

Zac Efron

De voormalige ‘High School Musical’-ster zegt zijn slanke lichaamsbouw volledig te danken aan zijn veganistische levensstijl. Het heeft de manier waarop zijn lichaam werkt compleet weten te veranderen, vertelde hij ooit aan Teen Vogue. Zo heeft hij bijvoorbeeld meer energie en slaapt hij beter dan ooit tevoren

View this post on Instagram

May your holidays be epic. 🎄#happyholidays

A post shared by Zac Efron (@zacefron) on

Miley Cyrus 

In 2014 koos Miley Cyrus resoluut voor een veganistische levensstijl en daarachter schuilt een bijzondere reden. Miley moest namelijk plots afscheid nemen van haar pup Floyd en dat zorgde ervoor dat ze vlees en andere dierlijke producten resoluut van haar menu schrapte.

View this post on Instagram

Last night was literally the G.O.A.T ❤️

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus) on

Liam Hemsworth

Net zoals Miley besloot haar ex-partner Liam in 2015 ook naar een veganistische levensstijl over te schakelen. Dat deed hij nadat hij geconfronteerd werd met mishandelde dieren. In een interview met Men’s Fitness vertelde hij zelfs dat vegan zijn hem beter in zijn vel doet voelen. Zowel fysiek als mentaal.

Lea Michele

De voormalige ‘Glee’-actrice beschouwt haar lichaam als een tempel en werd veganistisch omwille van de talloze gezondheidsvoordelen alsook omwille van haar liefde voor dieren. Lea werd in 2010 zelfs in de bloemetjes gezet door dierenrechtenorganisatie PETA voor haar liefdadigheidswerk met dieren.

Ellen DeGeneres

‘Ik kan me niet voorstellen dat je iets in je lichaam stopt waarvan je weet dat het gevuld is met angst of pijn’, zei Ellen ooit in haar talkshow. Ze is sinds 2008 vegan en wist ook haar vrouw Portia de Rossi te laten overschakelen op deze levensstijl.

Will.I.AM

De ‘Black Eyed Peas’-zanger werd begin 2018 veganist en kondigde dat trots via zijn Instagram Story aan. Hij gebruikte daarvoor onder meer de veelzeggende woorden ‘V.Gang’.

Jenna Dewan 

De Amerikaanse actrice en ex-partner van Channing Tatum besloot haar levensstijl om te gooien nadat ze en documentaire over slachthuizen had gezien. Ze kon de gedachte niet verdragen nog langer vlees te eten.

Madonna

Deze iconische zangeres volgt misschien wel het striktste dieet uit dit hele lijstje. Madonna heeft namelijk een macrobiotisch dieet dat de consumptie van tarwe, eieren, vlees en zuivelproducten afschaft.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.