Home Life Anuna De Wever en Kyra Gantois brengen boek ‘Wij zijn het klimaat’...

Anuna De Wever en Kyra Gantois brengen boek ‘Wij zijn het klimaat’ uit

Daarin willen ze 'een hand uitsteken naar ons allemaal'.

Anuna de wever
© De Bezige Bij/Isopix

Op 10 januari organiseerden de Belgische scholieren Anuna De Wever (17) en Kyra Gantois (20) de allereerste Klimaatmars in Brussel. In navolging daarvan brengt het duo nu het boek ‘Wij zijn het klimaat. Een brief aan iedereen’ uit.

Anuna De Wever en Kyra Gantois hadden er begin januari genoeg van. Er moest en zou iets veranderen aan het huidige klimaatbeleid. De twee activistes riepen alle Belgische jongeren op om elke donderdag te spijbelen en in Brussel actie te voeren. Het idee haalden ze bij de Zweedse Greta Thunberg (16) uit Stockholm die elke vrijdag spijbelt en voor het Zweedse parlement ijvert voor een beter milieu.

Boegbeeld protestgeneratie

Elke week zagen we het aantal leerlingen die meeliepen in de Klimaatmars in Brussel stijgen. De eerste keer vervoegden 3.000 leerlingen Anuna De Wever en Kyra Gantois. De tweede keer waren dat er 12.500 en de derde week 35.000. De twee jonge klimaatactivisten werden het boegbeeld van een protestgeneratie die verandering wil zien.

Nu lanceren Anuna en Kyra ook het boek ‘Wij zijn het klimaat’ waarin ze volgens uitgeverij De Bezige Bij ‘een hand uitsteken naar ons allemaal. Naar politici en beleidsmensen, naar ouders en grootouders en naar hun leeftijdsgenoten.’

‘Wij zijn het klimaat’, geschreven door Jeroen Olyslaeghers, komt op 8 maart uit. De paperback is gedrukt op ecologisch papier, telt 64 pagina’s en heeft een kostprijs van 8,99 euro. De helft van de opbrengst zal naar de organisatie Youth For Climate gaan.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.