Home Life SOS: deze 5 apps kunnen je leven redden als je in gevaar...

SOS: deze 5 apps kunnen je leven redden als je in gevaar bent

Ook seksuele intimidatie op straat kan met een app aangepakt worden.

apps

Wist je dat er verschillende apps bestaan die je kunnen helpen in een noodsituatie? Na het vreselijke verhaal van Julie zagen we de voorbije dagen allerlei tips en tricks op Instagram passeren. Het leek ons handig om die even voor jou op te lijsten.

Heb jij na de dood van Julie ook nood aan een veiliger en geruststellend gevoel? Installeer dan meteen deze apps, want ze kunnen je leven redden.

1 / 5
Circle of 6
Family locator
Hollaback!
bSafe
ICE (In Case of Emergency)
Circle of 6
Circle of 6

Met Circle of 6 kun je zes vertrouwde vrienden aan je ‘kring’ toevoegen. Als je in een ongemakkelijke of risicovolle situatie terechtkomt, gebruik je de app om de vrienden uit jouw kring automatisch een voorgeprogrammeerd waarschuwingsbericht te sturen, met je exacte locatie. Het is snel én discreet. Twee tikken op het scherm, meer is niet nodig om hulp in te schakelen.

Download Circle of 6 hier voor iOS.

Family locator
Family locator

Met Family Locator kan je de locatie van je gezinsleden bepalen of iemand waarschuwen bij een noodgeval. Je ontvangt een melding wanneer een gezinslid zich op een onveilige locatie bevindt en kan tot zeven dagen terug in de tijd gaan om de locatie van iemand te achterhalen.

Download Family Locator hier voor iOS en hier voor Android.

Hollaback!
Hollaback!

Hollaback! is een non-profitorganisatie die seksuele intimidatie de wereld wil uithelpen. Daarom kan je via de app aangeven waar en wanneer je op straat werd vernederd of geïntimideerd. Op die manier kan je ook anderen waarschuwen en een halt toeroepen aan seksuele intimidatie op straat.

Download Hollaback! hier voor iOS en hier voor Android.

bSafe
bSafe

bSafe werkt op bijna dezelfde manier als Circle of 6. Zo kan je aan je vrienden vragen om jou op een kaart te volgen wanneer je ergens naartoe gaat. Stuur je een waarschuwing, dan krijgen zij meteen een live video te zien van wat er aan de hand is en wordt alles ook opgenomen. Het is zelfs mogelijk om de app met jouw stem te activeren als je niet meer in staat bent om naar je gsm te grijpen. Downloaden die handel!

Download bSafe hier voor iOS en hier voor Android.

ICE (In Case of Emergency)
ICE (In Case of Emergency)

Niet echt een app, maar wel een héél belangrijke tip, nog belangrijker dan de apps zelfs! Stel op je gsm altijd een aantal ICE-contactpersonen in. Wanneer je in een gevaarlijke situatie terechtkomt, kan je, zonder je gsm te ontgrendelen, een van die contactpersonen verwittigen. Het instellen van je ICE is ook heel belangrijk voor hulpdiensten. Zo kunnen zij meteen een vriend of familielid verwittigen wanneer je in de problemen zit. Heb je een iPhone? Door vijf keer op de vergrendelknop te duwen kan je een SOS-noodmelding versturen en worden de locale hulpdiensten meteen verwittigd.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.