Home Fun Food Bye bye Coca Cola-automaat: binnenkort geen frisdrank of snoep meer op school

Bye bye Coca Cola-automaat: binnenkort geen frisdrank of snoep meer op school

frisdrank
Foto: Belga
Loop jij zodra de bel voor de speeltijd gaat naar de dichtste frisdrankautomaat voor een verfrissende Fanta? Of koop je als dessertje na je boterhammen een Prince-koek? Niet lang meer, want binnenkort worden frisdrank en snoep op middelbare scholen gebannen en vervangen door water, melk, fruit en groenten.

Suiker = slecht

Suiker is slecht voor je, dat weten we allemaal. Maar daar trekken tieners zich te weinig van aan, vindt Onderwijsminister Hilde Crevits. Daarom werd er besloten dat leerlingen ’t op de harde manier zullen moeten leren, door helemaal geen suikerrijk eten en drinken meer te krijgen wanneer ze op school zijn. De cola en koekjes met chocolade  in de automaten moeten binnenkort vervangen worden door water en appels.

De middelbare scholen zijn wel niet verplicht de maatregel toe te passen, maar worden er sterk toe aangespoord. Op dit moment staan er nog in 65% van de scholen frisdrankautomaten. In lagere scholen is de regel al langer van toepassing.

Zelf meenemen of gezond eten? 

Neem jij in ’t vervolg gewoon een blikje frisdrank of een koek mee van thuis, omdat je oud en wijs genoeg bent om zelf te beslissen wat je eet? Of eet je toch maar een appel of wortel uit de automaat? Laat van je horen in de poll!

Gezond eten is belangrijk, maar af en toe een zoete zonde moet zeker kunnen. Hier heb je een paar ideetjes:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.