Home Life BLOG: “Ik wil positiever door het leven gaan”

BLOG: “Ik wil positiever door het leven gaan”

positiever
copyright: instagram

Lara beantwoordt elke week jouw meest brandende vragen over school, lastige ouders en de liefde. Als 22-jarige maakte ze het allemaal nét zelf mee en geeft ze je het juiste advies om erdoor te komen zonder schrammen. Beschouw haar als de grote zus waar je altijd bij terecht kan.

Toen ik een tiener was, kreeg ik één van de beste adviezen ooit van mijn tante. “Sta positief in het leven, dan zal je met positiviteit beloond worden.” Een quote die me altijd is bijgebleven en waarnaar ik probeer te leven. De ene dag lukt dat al wat beter dan de andere uiteraard, iedereen heeft z’n ups en downs. Maar algemeen gezien beschouw ik mezelf als een het-glas-is-halfvol persoon. En in deze tijden kunnen we allemaal wel een halfvol glas gebruiken. Vandaar mijn tips om positief in het leven te staan.

1. Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Cru gezegd, er gaat altijd iemand beter/mooier/slimmer of whatever zijn dan jou. So what? In plaats van jezelf continu te vergelijken en neer te halen, kan je je beter focussen op jezelf.

2. Apprecieer jezelf. Voortgaande op het vorige puntje: maak een lijstje met redenen waarom jij zo geweldig bent. Waarom jij jìj bent. Schrap die negatieve gedachten. Als je je slecht voelt in je vel of je hebt een mindere dag, haal dan dat lijstje boven.

Schrap die negatieve gedachten en maak een lijstje met redenen waarom jij zo geweldig bent. Waarom jij jìj bent.

3. Good thoughts. Een emotie die enorm tijdsintensief en vermoeiend is, is jaloezie. Jaloezie leidt al snel tot negativiteit. Stel dat persoon X iets heel wauw-waardig heeft gedaan of bereikt. Denk dan niet aan hoe graag jij dat ook zou willen. Denk eerder: “Goed voor hen” en wens hen oprecht een mooi leven toe. Of zoals Roald Dahl het ooit zo mooi verwoordde: “If you have good thoughts they will shine out of your face like sunbeams.” Wedden dat je je zoveel beter gaat voelen dan wanneer je jaloers bent?

4. Hou een positieve bokaal bij. Het is makkelijk om enkel de negatieve dingen in het leven te onthouden, hoe jammer dat ook is. Wees jezelf voor en maak een officiële ‘positieve bokaal’ aan. Leg er leuke papiertjes en een pen naast, en telkens je blij bent of iets je blij maakt, schrijf het dan neer. In de pot it goes. Als je je iets minder voelt, kan je gezellig leuke herinneringen en gevoelens ophalen.

If you have good thoughts, they will shine out of your face like sunbeams, zei auteur Roald Dahl jaren geleden al.

5. Beeld je dingen in. Heb je een grote, belangrijke toets? Of moet je optreden voor de hele muziekschool? Ben je bang dat je gaat falen? Stop en refresh. Tijd voor een mental switch. Vanaf nu mag je alleen positief denken. “Het komt wel goed” of “Ik ga dat goed doen”, zo’n dingen. Weg met die zenuwen, in met de positiviteit!

Uiteraard zijn er nog meer tips en tricks, maar ik heb ondervonden dat deze écht werken voor mij. Al is mijn laatste en meest belangrijke tip misschien deze: beslis voor jezelf dat je vanaf nu positief door het leven gaat gaan. Het kan een heuse verandering zijn, maar trust me, het zal één van de beste keuzes van je leven zijn. Want wie positief in het leven staat, wordt beloond. Zeg dat ik (en mijn tante) het gezegd hebben.

Zit je met een vraag voor mij? Twijfel dan zeker niet om me te contacteren:

Je e-mail (verplicht)

Je bericht

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.