Home Life BLOG: Het is oké om vrienden uit het oog te verliezen

BLOG: Het is oké om vrienden uit het oog te verliezen

vrienden
SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM

Lara beantwoordt elke week jouw meest brandende vragen over school, lastige ouders en de liefde. Als 22-jarige maakte ze het allemaal nét zelf mee en geeft ze je het juiste advies om erdoor te komen zonder schrammen. Beschouw haar als de grote zus waar je altijd bij terecht kan.

Iedereen kent de fameuze vriendengroep van Taylor Swift wel. Selena Gomez, Gigi Hadid, Karlie Kloss, oftewel: #squadgoals. Maar vraag jij je soms af hoe Swiftie haar talloze hechte vriendschappen onderhoudt? Ik ook!

Dit weekend zat ik gezellig door m’n Snapchat stories te scrollen, toen ik plots op het verhaal botste van een oude vriendin. Ik zat jarenlang met haar in de klas, zowel in de lagere als in de middelbare school. Ik herinner me nog alsof het gisteren was dat we een pact maakten om altijd beste vriendinnen te blijven. En daar zat ik dan, alleen in bed, scrollend door haar Snapchatverhaal gevuld met andere mensen.

We maakten een pact om beste vriendinnen te blijven voor het leven

Van dat pact is duidelijk niet veel in huis gekomen. Of beter gezegd: niets. Onlangs kwam ik haar tegen in het station en voerden we die verplichte – ongemakkelijke – babbel wanneer je iemand lang niet hebt gezien. We zijn het contact totaal verloren. Waarom? Soms geraak je vrienden kwijt of vervreemd je van elkaar, en kan je er niet bepaald een reden op plakken. Die reden is vaak het leven zelf. Je gaat andere dingen studeren, je krijgt nieuwe hobby’s, je leert nieuwe mensen kennen, … Er zijn zoveel manieren om elkaar uit het oog te verliezen.

Ik moet toegeven dat het pijn deed om haar Snapchatverhaal te zien. Pijn dat ik er niet bij was, pijn dat ik geen deel meer uitmaak van haar leven. Meteen begon ik na te denken: zou ik er bij willen zijn? Zou ik terug haar vriendin willen zijn? En ik besefte dat het antwoord neen was. Ik mis haar, maar ik ken haar niet meer. Ik mis hoe ze vroeger was, hoe wij vroeger samen waren, hoe ons verleden was. Maar je kan de tijd niet terugdraaien. En je kan oude vriendschappen niet forceren.

De tijd kan je niet terugdraaien en oude vriendschappen kan je niet forceren

Ik had het er eerst heel moeilijk mee dat ik vrienden verloor. Maar je leert het te aanvaarden. Neem het iemand niet zomaar kwalijk dat jullie uit elkaar gegroeid zijn: it takes two. Heb je moeite gedaan om de vriendschap te onderhouden en deed hij/zij dat niet? Dan heb je weer een waardevolle les geleerd. In het leven geraak je namelijk geen vrienden kwijt, je leert alleen wie de echte zijn. Wie jouw echte squad is door dik en dun. En dat zal Taylor vast beamen!

Zit je met een vraag voor mij? Twijfel dan zeker niet om me te contacteren:

Je e-mail (verplicht)

Je bericht

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.