Home Body BLOG: Wat als je regels doorlekken op een openbare plaats?

BLOG: Wat als je regels doorlekken op een openbare plaats?

regels doorlekken

Lara beantwoordt elke week jouw meest brandende vragen over school, lastige ouders en de liefde. Als 23-jarige maakte ze het allemaal nét zelf mee en geeft ze je het juiste advies om erdoor te komen zonder schrammen. Beschouw haar als de grote zus waar je altijd bij terecht kan.

Ladies, we moeten het er eens over onze regels hebben. En over onze zeer reële angst dat ze al eens een ongewenste vertoning durven geven. Die angst is trouwens allesbehalve ongegrond want ik spreek – jammer genoeg – uit ervaring.

Veertien jaar was ik, op uitstap met vrienden naar Walibi. Moedige ik had – ondanks de tijd van de maand – een lichte jeans aangetrokken. Vervolgens een hele dag in allerlei rollercoasters gespendeerd, klaarblijkelijk te druk in de weer om even in het toilet te gaan checken of alles ‘oké’ was daar beneden. Ik ging even iets te drinken halen met een vriendin toen ik een hand op mijn schouder voelde. De jonge kerel lichtte me in dat ik rondliep met een grote rode vlek op mijn jeans.

Bon, eigenlijk is het niet iets waarover we ons zouden moeten schamen. Allesbehalve zelfs. Maandstonden zijn een perfect natuurlijk fenomeen, every girl has them. En toch is het de grootste nachtmerrie van elk meisje om in zo’n situatie te zitten.

Punt één: de enige die zich dat moment nog herinnert alsof het gisteren was, ben ik. Die vriendin is het allang vergeten, die jongen waarschijnlijk ook. Jij bent de enige die er een bigger deal van maakt dan het eigenlijk is. De rest vergeet het waarschijnlijk weer snel, want ook al voelt het wel zo, zo gênant is het helemaal niet. Je bent niet de eerste die het voorheeft en god knows dat je niet de laatste zal zijn.

Dat terzijde, het is en blijft iets dat je liever wilt ontwijken, en er zijn natuurlijk enkele dingen die je kan doen om het te voorkomen. Neem het van mij aan, ik heb het sinds die bewuste dag in Walibi nooit meer meegemaakt. Ik heb m’n lesje geleerd.

Tip 1: hoewel de vrolijke reclames op TV je iets anders wijs willen maken, toch zit je safer als je donkere kledij draagt tijdens je regels. Laat die lichte jeans en witte rokjes voor andere dagen en opteer voor een donkere broek, jurk of rok. Zo voel ik me toch al meer op m’n gemak, wetende dat het niet meteen heel hard zou opvallen.

Come prepared en be prepared. Zorg dat je voldoende maandverband of tampons op zak hebt en dat je regelmatig gaat checken of je moet vervangen of niet. Als je weet dat je waarschijnlijke lange tijd gaat moeten stilzitten of niet naar het toilet gaat kunnen gaan, gebruik dan de extra dikke soort maandverband.

Is het toch te laat? Knoop dan je pull of je jas (of die van een vriend/vriendin) rond je middel. Als je op school bent kan je zelfs even naar het secretariaat gaan om hulp te vragen. Klinkt alweer gênant, maar ze hebben het echt al vaker meegemaakt. Net zoals het merendeel van de vrouwelijke wereldbevolking. Over enkele jaren zal je ermee kunnen lachen en wordt het zelfs een grappige anekdote, trust me. Echt niet zo’n big deal!

Zit je met een vraag voor mij? Twijfel dan zeker niet om me te contacteren:

Je e-mail (verplicht)

Je bericht

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.