Home Life BLOG: zò reis je de wereld rond zonder geld

BLOG: zò reis je de wereld rond zonder geld

reis
Copyright: @shaym (Instagram)
Lara beantwoordt elke week jouw meest brandende vragen over school, lastige ouders en de liefde. Als 22-jarige maakte ze het allemaal nét zelf mee en geeft ze je het juiste advies om erdoor te komen zonder schrammen. Beschouw haar als de grote zus waar je altijd bij terecht kan.

Ah, de wereld rondreizen, wie wil dat nu niet? Zit jij urenlang naar prachtige travel Instagramaccounts te staren? Maar heb je een lege portemonnee? Guilty as charged! Maar genoeg met die wanderlust, ik zocht uit hoe je tòch de wereld kan zien – op een veilige manier – zonder geld.

1. Word au pair

Een ‘au pair’ is een nanny die bij een familie inwoont. Je krijgt dus gratis verblijf en eten, het enige wat je ervoor in ruil moet doen: babysitten op de kinderen van het gezin. Het klinkt als een droom, maar het bestaat echt. Via vele organisaties kan je een job als au pair vinden over heel de wereld, voor korte of lange duur. Sign me up, please!

2. Ga op werkvakantie

Een werkvakantie kan je vergelijken met het au pair zijn, maar dan breder. Het houdt in dat je een aantal weken of maanden werkt voor een bepaald bedrijf en daarvoor beloond wordt met ofwel geld ofwel onderdak en eten. Voorbeelden zijn: werken op een boerderij, dieren verzorgen in een wildlife center, fruit plukken op een fruitkwekerij, … . Wat veel backpackers tegenwoordig doen is van de ene werkvakantie naar de andere trekken en met het geld dat ze telkens verdienen (of uitsparen) zo de wereld rondreizen. Slim gezien!

3. Word stewardess

En dan bedoelen we niet als vaste job, je kan als vakantiewerk namelijk ook stewardess worden en zo overal naartoe vliegen, gratis en voor niets! Toegegeven, je mag telkens maar een bepaald aantal dagen op een bestemming blijven, maar als je zoekt naar de goedkoopste manier van reizen, dan is dit het wel.

4. Begin een reisblog

Het is ambitieus maar zeker niet onmogelijk. Bekende reisbloggers krijgen vaak de volledige VIP-behandeling in ruil voor een positieve recensie, soms mogen ze zelfs gewoon gratis in hotels verblijven! Het proberen waard, me dunkt.

Veel plezier en stuur me een kaartje!

Zit je met een vraag voor mij? Twijfel dan zeker niet om me te contacteren:

Je e-mail (verplicht)

Je bericht

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.