Home Life HANDIG: met dit breindagboek voor tieners leer je positieve gewoontes ontwikkelen

HANDIG: met dit breindagboek voor tieners leer je positieve gewoontes ontwikkelen

Zo'n journal heeft heel wat voordelen.

brain balance journal voor tieners
© Charlotte Labee

Charlotte Labee verdiepte zich in het menselijk brein, goot haar kennis in boeken vol breininspiratie en helpt zo mensen hun doelstellingen te bereiken. Eerder bracht ze al het ‘Brain Balance Journal’ uit. Nu voegt ze een titel toe aan haar collectie die speciaal gericht is op tieners.

Journaling heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en dat merk je ook aan de vele exemplaren die momenteel in de winkels te vinden zijn. Helemaal niet gek, want zo’n journal heeft heel wat voordelen. Het helpt je bijvoorbeeld je gedachten op een rijtje te zetten en je doelen te bereiken.

Wie bijvoorbeeld moeite heeft met zich te concentreren en vaak last heeft van stress, kan ‘Brain Balance Journal voor Tieners‘ eens een kans geven. Vanaf 11 februari ligt Charlotte Labee‘s nieuwe boek, dat specifiek gericht is op tieners, in de winkel. Net zoals bij de volwassen versie komen ook hierin de belangrijke thema’s zoals stress, slaap, beweging en ontspanning aan bod. Aan de hand van onder andere uitleg en opdrachten ga je aan de slag met je doelen.

Het dagboek neemt slechts vijftien minuten per dag tijd in beslag. Ideaal om voor het slapengaan je smartphone aan de kant te leggen en nog even te ontprikkelen, dus. Het doel van het journal is tieners helpen om beter met stress en angst, als gevolg van bijvoorbeeld school en het sociale (media) leven, te leren omgaan en hen bewuster te maken. Het is ideaal voor wie positieve gewoontes wil ontwikkelen.

Waarom is schrijven in zo’n dagboek nu zo goed? De schrijfster legt het uit: ‘Iets wat je herhaaldelijk opschrijft en aandacht geeft, verandert je neutrale netwerken. Je hersenen veranderen, en daardoor je leven’ aldus Charlotte Labee. Handig zeg! Wie wil kan de titel hier nu al vooruit bestellen.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.