Home Life Daarom kan hij zo moeilijk sorry zeggen!

Daarom kan hij zo moeilijk sorry zeggen!

sorry
Image by © Radius Images/Corbis

Je hebt net ruzie gehad of je boyfriend heeft iets vreselijk stoms gedaan en toch slaagt hij er maar niet in om gewoon even sorry te zeggen. Daar zijn verklaringen voor en hij is heus niet de enige die dit niet kan!

Slecht voor zijn zelfvertrouwen

Sommige mensen hebben het moeilijk om hun fouten toe te geven. Als hij iets heeft gedaan waar jij kwaad om bent dan kan hij mogelijk moeilijk sorry zeggen, omdat hij dan eigenlijk moet toegeven dat hij een slecht persoon is. Wat helemaal niet waae is, natuurlijk! Maar zo voelt het dus wel voor hem.

Schaamtegevoel

Niet iedereen kan sorry zeggen zonder zich te schamen. Er zijn heel wat mensen die het echt niet makkelijk hebben om hun excuses aan te bieden zonder een enorm schaamtegevoel te krijgen. Ze schamen zich voor zichzelf, voor wie ze zijn en dat gevoel is dikwijls nog erger dan een schuldgevoel.

Alle schuld ligt bij hem

Sommige mensen zeggen absoluut nooit sorry, omdat ze vinden dat het dan lijkt alsof de fout alleen door hen gemaakt is.

Iets met oude koetjes en sloten

Soms zegt hij gewoon geen sorry, omdat hij vreest dat er na deze ruzie dingen uit het verleden aangehaald zullen worden. En daar heeft hij he-le-maal geen zin in!

Gevoelens verbergen

Je hoeft het ook niet altijd ver te zoeken. Sorry zeggen betekent ook dat je een stukje van jezelf bloot geeft. Sommige mensen vinden het heel comfortabel om gewoon boos te blijven of om afstand te bewaren, terwijl het eigenlijk zo simpel is om gewoon even sorry te zeggen.

Bron: Psychology Today

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.