Home Fun Food Dáárom moet je chocolade eten

Dáárom moet je chocolade eten

chocolade
Reporters / BSIP
Snoepen is niet zo goed voor je, maar af en toe een stuk chocolade kan echt geen kwaad. Integendeel: geregeld een stukje pure chocolade eten is net goed! Wij lijsten even voor je op waarom dit zo is.

1. Chocolade is goed voor je hart

Een stukje pure chocolade per dag zorgt ervoor dat je bloeddruk op peil blijf en zorgt ervoor dat je bloedcirculatie vlot verloopt. Hierdoor heb je later veel minder kans op een hartaanval. Dat is handig meegenomen, toch?

2. Het vermindert je stress level

Er zit een stof in chocolade die ervoor zorgt dat je stress level vermindert tot zelfs helemaal verdwijnt. Heb je even een stressaanvalletjes door al dat schoolwerk dat op je afkomt? Dan kan een klein stukje eten echt wel wonderen doen!

chocolade
via Pinterest

3. Je suikerspiegel blijft op peil

Als je veel snoept of te veel suiker binnenkrijgt schiet je suikerspiegel zo omhoog. Wat er in het ergste geval voor kan zorgen dat je op termijn diabetes krijgt. Pure chocolade zal ervoor zorgen dat je suikerspiegel niet zo’n snelle stijging krijgt. Integendeel, je bloedsuikerspiegel blijft helemaal stabiel.

4. Het is goed voor je gebit

Je leest het goed. Er zit een stof in chocolade die je tandglazuur helpt te versterken. Gaatjes krijgen op die manier geen kans meer!

5. En het beste?

Eens je de smaak gewend bent wil je nooit meer terug naar andere soorten snoep. De smaak is zo puur dat je vanzelf zal genieten van je dagelijkse kleine stukje chocolade!

Liever iets anders snacken?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.