Home Life 9 dingen die al-tijd gebeuren wanneer je leert voor de examens

9 dingen die al-tijd gebeuren wanneer je leert voor de examens

Je praat liever over je examens en hoe moeilijk en veel het wel niet is, dan dat je eraan begint.

examens
© Getty

Het zijn weer die vervelende examens en elk jaar vraag je je af waarom dat toch nodig is. Maar je moet die ellende door. Even op je tanden bijten dus! Wij sommen 9 dingen op die je sowieso herkent tijdens de examenperiode.

1. Food is life 

Food is altijd life, maar tijdens de examenperiode is dat nog zó veel meer. Je zit de hele dag aan je bureau te studeren en zonder eten bij je kan je je moeilijk concentreren. Plotseling is stress eating de nummer één prioriteit in je leven. Of het nu van de stress is of écht van de honger, je bent forever hungry!

2. De bib zit overvol

Thuis kan je je niet goed concentreren, dus moet je wel naar de bib. Plots is je school een ghost town en is het super druk in de bib en de studie. Je moet telkens vroeg opstaan om toch maar een plaats te kunnen bemachtigen. Als je dan gelukkig een plekje hebt gevonden, word je de hele dag gestoord door andere jongeren met hoestbuien en vervelende tics. Toch maar beter thuisblijven misschien?

3. Je kan écht overal een dutje doen

Om een of andere reden maken examens je super moe. Je hebt nergens zin in en het enige wat je wil doen is slapen om die examenstress te vergeten. Daarom kan je ook ov-er-al slapen. Als je maar even een dutje kan doen, zodat je er ooit weer tegenaan kan. Zzzzz

4. Alles is interessanter dan je boeken

Je huisdier krijgt plots éxtra veel aandacht, je bekijkt duizenden nutteloze YouTube-video’s en je kamer moet plots dringend opgeruimd worden. Alles is beter dan studeren, toch?

5. Je praat liever over je examens en hoe moeilijk en veel het wel niet is, dan dat je eraan begint

Dat is een groot signaal van uitstelgedrag. Je doet er alles aan om er maar niet te moeten aan beginnen. Hey, als ik erover praat, telt dat niet mee als studeren?

6. Kleine paniekaanvalletjes

Panikeren als je beseft dat je moet beginnen studeren, panikeren tijdens het studeren, paniek de avond voor je examen… En het ergste van al, de paniek op de dag van je examen. Je kent het wel: aankomen op je examen, helemaal voorbereid en zelfzeker, tot iemand iets zegt dat je nog nooit gehoord hebt. Je slaat helemaal in paniek en denkt plots dat je niets meer kan. Elke student maakt dit so-wie-so mee.

7. Je comfy joggingbroek is je beste vriend

No way dat jij je aankleedt om een hele dag aan je bureau te studeren. En o wee als je mama durft te vragen of je je niet zou aankleden, want oma en opa komen op bezoek. Nee ma, die joggingsbroek zal moeten volstaan. Of misschien zelfs gewoon je pyjama. Who cares?

8. All natural

Je hebt geen tijd of zin om je make-up en haar te doen en droogshampoo is je beste vriend. Wie heeft er nu in godsnaam tijd om haar haar te wassen tijdens de examens? Gek!

9. Bij elk examen reken je uit hoeveel je moet halen om te slagen

Dit is niet bepaald het beste idee, maar we doen het wel allemaal. Het geeft ons wat meer geruststelling. Whatever works for you, right?

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.