Home Life 15 dingen die je kan doen in de paasvakantie

15 dingen die je kan doen in de paasvakantie

En het hoeft niet eens mooi weer te zijn.

paasvakantie
Foto: Unsplash

Het is ein-de-lijk paasvakantie! Jammer genoeg wordt het weer er niet echt beter op. Heb je geen reisje gepland en kijk je er niet echt naar uit om je twee weken te vervelen in het regenachtige België? Wij hebben enkele tips zodat je je de komende twee weken rot amuseert!

1. Ga een dag naar een subtropisch zwembad

Gelukkig hoef je niet naar het buitenland om warmere oorden op te zoeken. Ga gewoon een dagje met je vriend(inn)en naar een subtropisch zwembad. Pak je leukste bikini in en ga lekker in het water spetteren.

2. Ga een dagje naar de zoo

De zoo is altijd een goed idee, zelfs als het regent. Dan is er namelijk minder volk en kan je de dieren beter zien. Als ze niet binnen aan het schuilen zijn, tenminste. Vergeet zeker je regenjas niet!

 3. Ga uitwaaien aan zee 

De zee is de perfecte plek om eens te gaan uitwaaien. Maak een lange strandwandeling en steek je voeten in het koude zeewater. Sowieso voel je je helemaal fris en monter zodra je weer thuis bent.

 4. Ga wandelen met een hond uit het asiel 

Verveel je je en weet je echt niet wat te doen? Breng dan eens een bezoekje aan het dierenasiel. Daar zitten tientallen hondjes te wachten die wel wat liefde en aandacht kunnen gebruiken. Laat je goed hart zien en ga met een van die lieve schatten wandelen. Zo heb je er sowieso een vriendje bij en heb je je goede daad van de dag alweer verricht. Wie weet vind je wel een nieuw familielid?

5. Hou grote schoonmaak in je smartphone 

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat we écht niet uit ons bed willen komen. Gelukkig vonden wij de perfecte manier om je dan toch nog nuttig te maken. Verwijder eens alle overbodige foto’s, filmpjes en liedjes van je smartphone. Je zal ervan versteld staan wat er eigenlijk nog tussen je bestanden staat.

6. Doe vrijwilligerswerk 

Zoek in de buurt een daklozenopvang of een lokaal hulpcentrum en bied enkele dagen je hulp aan. Zo draag je je steentje bij in de maatschappij. Sowieso leer je er ook interessante mensen kennen én is het goed voor je karma.

7. Ga naar een pretpark 

Goed nieuws, want alle pretparken zijn officieel weer geopend. Sleur je vriendinnen mee naar Bobbejaanland of Walibi en maak er een geweldige dag van!

8. Probeer YouTube-tutorials uit 

Op YouTube staan er miljoenen tutorials die je kan uitproberen. Zoek al je make-up bij elkaar en probeer nieuwe looks uit. Is make-up niet zo jouw ding? Geen paniek! YouTube kan je ook leren om kasten in elkaar steken, schilderen en nog zo veel meer. Gegarandeerd kom je na wat zoeken hét filmpje tegen dat je wil uitproberen.

9. Plan een bezoekje aan Ikea 

Een dagje naar de Ikea is al-tijd een goed idee! Je kan er bedden proberen, leuke spulletjes scoren en als je echt rebels wil doen, kan je er het perfecte spelletje verstoppertje spelen. Honger gekregen van al dat leuks? Dan ga je gewoon spotgoedkope Zweedse balletjes eten in het restaurant. Stukje taart erbij, misschien?

10. Leer iets nieuws 

Twee weken is genoeg tijd om jezelf iets nieuws aan te leren. Je zit in de paasvakantie toch maar met je vingers te draaien. Die kan je dan evengoed voor iets nuttigs gebruiken. Leer gebarentaal, bijvoorbeeld. Is gebarentaal jouw ding niet? Leer dan een nieuwe taal of een muziekinstrument. De mogelijkheden zijn eindeloos.

11. Hou een ‘Mean Girls’-dag 

Lak je nagels, stijl je haren en kleed je helemaal in het roze. Bekijk beide films (ja, wij weten ook wel dat de eerste film zóóó veel beter is) en maak je eigen burnbook. Zorg wel dat niemand het vindt, natuurlijk, want dan kan je in de problemen komen.

12. Bouw een fort 

Haal het kind in je naar boven en bouw een fort in je woonkamer. Gebruik alles wat je in huis kan vinden om een zo gezellig mogelijk plekje te creëren. Wel achteraf alles mooi weer opruimen, want wij willen geen boze mama’s of papa’s in onze mailbox!

13. Maak een mixtape 

Vroeger was dit het meest romantische wat je voor iemand kon doen: een mixtape maken met al jullie favoriete (liefdes)liedjes. Nu is het waarschijnlijk moeilijker om aan een casetterecorder te geraken, maar we zijn er zeker van dat een romantische playlist op Spotify hetzelfde effect heeft.

14. Bekijk alle afleveringen van ‘Friends’

Om alle afleveringen van ‘Friends’ te herbekijken heb je ongeveer vijf dagen en een uur nodig. Gelukkig staat de hilarische serie sinds kort op Netflix. Sit back and relax! Maar steek de schuld wel niet op ons als je na het kijken van de geniale serie plots ontwenningsverschijnselen hebt.

15. Verveel je eens 

Heb je al onze tips gelezen en weet je nog altijd niet wat te doen? Doe dan gewoon eens een dagje helemaal niets. Het is bewezen dat verveling de creativiteit stimuleert en een dagje niksen is gewoon heel gezond. Door eventjes niets te doen, zal je zelf wel op ideeën komen om je dag wat op te vrolijken.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.