Home Life 17 dingen om te doen op zondag zodat je je zeker niet...

17 dingen om te doen op zondag zodat je je zeker niet verveelt

Je hoeft niet te kunnen shoppen om een leuke dag te hebben.

doen op zondag
© Getty

Verveel jij je elke week op zondag omdat er op die dag niets open is? Geen zorgen, je hoeft niet te kunnen shoppen om een leuke dag te hebben. Wij verzamelden 17 dingen die je kan doen zodat je je niet verveelt. De ene week kan je er een praktische dag van maken, de andere een luie dag, want balance is key!

1. Maak een wandeling aan de kust

Moet je even weg uit de stad en heb je nood aan wat frisse lucht? Ga dan naar de kust en maak daar een lange strandwandeling. Als je een hond hebt, kan die ook eens de poten strekken intussen.

2. Ga een pannenkoek of warme wafel eten

Een warme wafel of pannenkoek gaat er bij ons altijd in, maar het is nog leuker als je dat op een zondag tijdens de koude wintermaanden eet.

3. Organiseer een spa-dagje

Niets is leuker dan op zondag jezelf in de watten te leggen. Doe je dat liever niet alleen? Nodig dan vriendinnen uit! Geef jullie zelf een manicure en pedicure, leg een masker op jullie gezicht en haar,… Kortom, doe alles waar jullie van ontspannen.

4. Kijk de hele dag films in bed

Wil je echt eens heel lui zijn op zondag? Kies dan enkele films uit, haal wat snacks in huis en kijk de hele dag televisie samen met je gezin of vrienden.

5. Lees een volledig boek

Nooit tijd om te lezen? Dan kan je tijd maken! Op één dag kan je ongetwijfeld een volledig boek uitlezen. Het ideale excuus om Netflix eens links te laten liggen als je het ons vraagt!

6. Organiseer je fotobibliotheek

Heb je ook een overvolle fotobibliotheek op je smartphone en computer? Hoog tijd om die eindelijk eens te organiseren. Maak verschillende mapjes aan, verwijder foto’s die je niet wil houden en de belangrijkste tip: maak en back-up van alle beelden.

7. Geef je kamer een make-over

Heb je het gevoel dat alles veel praktischer en logischer georganiseerd kan worden in je kamer? Het kan geen kwaad om af en toe eens alles om te gooien. Je bed op een andere plek zetten, kan er zelfs voor zorgen dat je beter slaapt.

8. Ruim je kleerkast op à la Marie Kondo

Een kleerkast zou je eigenlijk minstens twee keer per jaar grondig onder handen moeten nemen: bij de start van de winter en de start van de zomer. Bekijk de tips van Marie Kondo en ga aan de slag!

9. Schrijf brieven aan je beste vrienden

Het wordt amper nog gedaan, maar een brief is en blijft het leukste en meest persoonlijke geschenk dat er is. Het laat zien dat je om een persoon geeft en dat je voor hem/haar extra moeite wil doen.

10. Leer iets helemaal nieuws

Heb je ooit al willen leren breien of naaien? Of wil je graag een pro worden in foto’s bewerken in Photoshop? Of wil je beginnen met yoga? Dan is zondag daar de perfecte dag voor. Je hebt de hele dag om het uit te zoeken en te oefenen. Op maandagochtend heb je ook iets te vertellen aan je vrienden!

11. Maak een lijst met doelstellingen

Als er dingen zijn die je wilt bereiken op korte of lange termijn, helpt het om daar een lijstje van te maken. En om nog productiever te zijn, kan je de dag zelf nog aan de slag met het gemakkelijkste!

12. Ga op zoek naar het juiste cadeau voor iemand

Moet je voor iedereen nog kerstcadeautjes hebben? Of is er binnenkort een vriendin jarig? Hoe langer je zoekt, hoe leuker het geschenk uiteindelijk wordt! Schuim verschillende webshops af op zoek naar hét perfecte cadeau. Zorg er alleen voor dat je niet te veel voor jezelf in je winkelmandje legt!

13. Probeer verschillende recepten uit

Heb je altijd al de perfecte brownie willen bakken? Of wil je een pro worden in het maken van pizza (met zelfgemaakte bodem, natuurlijk)? Geen dag is perfecter dan zondag om verschillende recepten uit te proberen op zoek naar dat ene perfecte recept.

14. Verken een stad

Nee, de winkels hoeven niet open te zijn om naar een stad te trekken! Meer nog, het is zelfs beter als je niet afgeleid wordt door het shoppen. Zo kan je meer dan genieten van de schoonheden die een stad te bieden heeft. Kuier door de kleine straatjes en kom zo op plekken waar je anders nooit zou komen. Zelfs van je eigen woonplaats zou je nog versteld staan wat er allemaal te doen is.

15. Ga naar een pretpark

Weet je wat altijd open is op zondag? Een pretpark! Je dag is niet alleen helemaal gevuld, maar het is ook nog eens superleuk.

16. Doe iets leuks en tegelijkertijd actief

Bowlen, poolen, zwemmen, paintballen, skiën, karten… Het zijn maar enkele van de vele activiteiten die je kan doen en waar je nooit genoeg van krijgt. En je kan ze allemaal doen op zondag. Handig!

17. Laat je sociale media eens volledig links liggen

Dit is eigenlijk een tip die je kan toepassen terwijl je een van de bovenstaande dingen doet. Hoe zalig moet het niet zijn om een hele dag geen Instagram, Facebook of Snapchat te openen? Zet je gsm daarom een hele zondag lang op vliegtuigstand. Zo bevredigend!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.