Home Life 7 dingen die je herkent als je strenge ouders hebt

7 dingen die je herkent als je strenge ouders hebt

Je moet plannen altijd tactisch brengen én ze willen altijd alles weten.

strenge ouders
© Unsplash

Je houdt natuurlijk onvoorwaardelijk van ze, maar dat neemt niet weg dat strenge ouders hebben soms een echte struggle is. Je moet plannen altijd tactisch brengen én ze willen altijd alles weten. Heb jij ook strenge ouders? Dan herken jij deze 7 dingen sowieso!

1. Gekochte kleding moet je verbergen

Telkens wanneer je gaat shoppen met vriendinnen, moet je achteraf nieuwe items verstoppen. Jouw ouders zijn namelijk geen fan van croptops, grote oorbellen en pumps.

2. Je moet altijd je moed bijeenrapen

Plannen voor een leuk feestje of een sleepover? Dan ben je beter voorbereid! Jij hebt namelijk tijd nodig om jouw ouders te overtuigen van het idee. En je weet precies wanneer jij toe kan slaan met de vraag. Namelijk als ze in een goede bui zijn. Slim!

3. School is het allerbelangrijkste

Jouw ouders staan erop dat je er alles aan doet om goede cijfers te halen. Jij komt echt niet weg met een zes zonder stress, want dat betekent een telefoon-detox…

4. Nee blijft nee

Jij kent je ouders door en door en als zij zeggen dat iets niet mag, dan gaat het ook echt niet gebeuren. En het blijft heel vervelend om dat uit te leggen aan je vriendinnen.

5. Haar verven of piercings zijn uit den boze

Het verven van je haar of het nemen van een neuspiercing: nope! En helaas kan je dit ook niet stiekem doen…

6. Afspreken met jongens is moeilijk

Je moet dit wel verzwijgen, want anders willen jouw ouders hem meteen ontmoeten. Denk maar niet dat jij mag daten met een jongen die je ouders nog nooit hebben gezien…

7. Je moet altijd op tijd thuis zijn 

Als je dan eens een avondje weg mag, moet je stipt op tijd thuis zijn, terwijl al jouw vriendinnen wél laat thuis mogen komen. Ook moet jij doordeweeks gewoon op tijd naar bed. Life isn’t fair!

Maar onthoud girls: je ouders hebben het beste met je voor. Hoe vervelend het ook kan zijn, ze bedoelen het goed.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.