Home Life 11 dingen die elk meisje moet doen én weten voor haar 21ste

11 dingen die elk meisje moet doen én weten voor haar 21ste

Begin er meteen aan en haal het allerbeste uit je tienerjaren!

meisje
© A L L E F . V I N I C I U S Δ via Unsplash

Tijdens je jonge jaren heb je alle tijd van de wereld. Toch zijn er enkele dingen die je voor je 21ste moet leren zodat je er nog van kan profiteren als je de kans hebt! No worries, als je (bijna) die leeftijd hebt, wil dat niet zeggen dat je onderstaande zaken niet meer kan doen. Het belangrijkste is dat je je eigen dromen hebt én ook volgt, welke leeftijd je ook hebt. Begin er meteen aan en haal er het allerbeste uit. Go girls!

1. Spendeer tijd met je familie

Wanneer je jong bent, wil je zo veel mogelijk leuke dingen doen met je vrienden. Toch is het ook belangrijk om tijd te spenderen met je familie. Voor je het weet, begin je aan je hogere studies of heb je een job en dan heb je meteen een pak minder tijd. Tijdens je tienerjaren moet je er net van profiteren, want het is nu dat je kan doen wat je wil. Hoe ouder je wordt, hoe meer keuzes je moet maken en dus ook op dat vlak. Vaak zal die keuze naar je lief of vrienden gaan. Dus geniet zo veel mogelijk van tijd met je ouders.

2. Hou een dagboek bij

Niets is leuker dan je eigen woorden van jaren geleden opnieuw te lezen. Geloof ons, het is lachen, gieren en brullen wanneer je leest dat je crush niet verliefd was op jou en je daardoor heel verdrietig bent. Ja, zo simpel was het vroeger. Een dagboek kan je voor de rest van je leven bijhouden, telkens opnieuw lezen en terugdenken aan hoe je leven eruitzag als tiener.

3. Date met verschillende mensen

Natuurlijk niet tegelijk, hé! Date met één jongen, maar als je voelt dat het niet klikt, focus je er dan niet op en leer nieuwe mensen kennen. Je moet kunnen vergelijken om te ontdekken wat je echt wilt in iemand. Settel pas als je voelt dat het klikt en ga niet voor minder dan je grootste dromen en wensen.

Charlotte heeft uiteindelijk ook haar prins op het witte paard gevonden!

4. Accepteer je lichaam

We weten dat het enorm moeilijk is om je eigen lichaam te aanvaarden tijdens je tienerjaren. Zelfs volwassenen hebben er veel moeite mee. Toch zal het je heel wat pijn besparen als dat je lukt. Er zijn zo veel mensen met body issues, maar je mag trots zijn op jezelf én op je lichaam. Elk persoon is anders en dat maakt ons net allemaal uniek!

5. Reis zo veel mogelijk

Grijp elke kans om de wereld te zien! Of het nu met je ouders is, met de jeugdbeweging of met je vriendinnen, elke reiservaring heeft invloed op je leven. Ouders zeggen altijd: ‘Je moet het doen als je nog jong bent.’ En daar hebben ze gelijk in! Als volwassene zal je wel het geld hebben om te reizen, maar ook zóóóóveel meer verplichtingen. Trust us, je zakgeld en geld dat je krijgt met je verjaardag en tijdens feestdagen? Spaar dat gewoon om op reis te gaan! Of als je al zestien jaar bent, neem dan een baantje. It’s so worth it!

6. Lees veel

Van lezen word je wijzer. Of het nu een boek, een tijdschrift, een krant of gewoon op social media is. Uit de kleinste dingen leer je wel iets.

En we bedoelen dan ook écht lezen hè, niet enkel naar prentjes kijken zoals Gaston.

7. Wees lief voor anderen

Doe attente en lieve dingen voor anderen en wees niet gemeen. Ook al zijn zij dat wel. Je maakt er niet alleen anderen gelukkig mee, maar jezelf ook.

8. Neem foto’s van alles

Foto’s zijn de leukste en makkelijkste manier om herinneringen bij te houden. Je kan er misschien wel altijd aan terugdenken, maar het is toch nog net ietsje leuker als je foto’s hebt om een album van te maken of om op te hangen in je kamer. Zeg nu zelf: wat is er leuker dan naar oude foto’s kijken en herinneringen ophalen?

9. Wees trots op je hobby’s en interesses

Trek je niet aan van wat anderen denken over je hobby of over waar jij geïnteresseerd in bent. Het belangrijkste is dat jij het leuk vindt en er gelukkig van wordt!

Ja, zelfs eten is een hobby!

10. Soms zijn vriendschappen toch niet forever

Het is iets wat jammer genoeg meer feit dan fabel is. Hoe pijnlijk het ook is om te horen, de kans is groot dat je vriendschap met je beste jeugdvriendin niet voor altijd is. Ook al dachten jullie van wel. Bij het ouder worden, verandert iedereen en gaat iedereen zijn eigen weg. We zeggen niet dat niemand (beste) vriendinnen blijft, maar de vriendschap kan wel veranderen. Er zijn ook friends die helemaal niet uit elkaar groeien en gewoon voor de rest van hun leven hecht blijven. Het hangt allemaal af van persoon tot persoon en van ieders ervaringen.

11. Volg je dromen

Wil je verder studeren? Doe er dan alles aan zodat dat lukt. Wil je gaan werken na je middelbare school, zorg dan ervoor dat je goed weet wat je wil. Wil je een jaar de wereld rondreizen, spaar dan en just go for it. Alles kan, zolang je dromen maar groot genoeg zijn!

Shia has spoken! 

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.