Home Life 9 dingen die je beter niet meer doet dit jaar

9 dingen die je beter niet meer doet dit jaar

Cyberstalken is zóóó 2019.

nieuwe jaar
© #ShowUs by Dove / Getty Images

We hebben elk jaar onze goede voornemens ergens op een lijstje staan – en vaak vliegen die ook snel weer de vuilbak in. Toch zijn er een aantal dingen waar we allemaal écht mee moeten stoppen dit jaar.

1. Jezelf blijven straffen

We maken allemaal foute beslissingen, maar je kan jezelf er niet voor blijven straffen. Het is gebeurd en je kan de tijd jammer genoeg niet terugdraaien. Dus draag de gevolgen ervan en ga daarna gewoon verder met je leven. Het heeft geen nut om te blijven nadenken over je fouten en je gebreken. Behandel jezelf dus beter en focus op de goede dingen! #selflove

2. Te snel opgeven

Hoe vaak zeg je wel niet dat je eindelijk een fitnessabonnement zal nemen en ook effectief zal gaan? Of dat je elke dag thuis je oefeningen gaat doen? Juist ja, elk jaar. We geven allemaal veel te snel op. We proberen het maar half, omdat het te moeilijk, te vermoeiend of te veel werk is. We know the struggle! Geef dit jaar gewoon alles wat je kan en blijf proberen tot het lukt! Goals, enzo.

3. Je eigen gevoelens negeren

Als je je niet goed in je vel voelt of je bent wat down, negeer dat dan niet. Praat erover met je vriendinnen, je ouders of je vriendje. Geloof ons, het zal véél meer doen dan wanneer je het gewoon negeert.

4. Onzeker zijn

Er zijn sowieso dingen aan jezelf waarover je onzeker bent. Of het nu over je uiterlijk of je innerlijk is: onzekerheid straal je uit. Daarom moet je proberen om minder te piekeren over je negatieve kanten, aanvaard ze en focus je op je positieve kanten. Leer van jezelf te houden dit jaar en je zal je stukken beter voelen, pinky promise.

5. Je iets aantrekken van wat anderen van je denken

Wat andere mensen van je denken maakt echt niet uit. Het enige dat telt is dat jij tevreden bent met jezelf. Stop dus met het je aan te trekken!

6. ‘ja’ zeggen, als je eigenlijk ‘nee’ wil zeggen

Laat je niet doen door mensen die hun wil opdringen. Doe wat jij zelf wil doen en niet wat anderen vragen aan je. Kom voor jezelf op en wees eerlijk.

7. Daten om te daten

Natuurlijk is het leuk om een vriendje te hebben en zeker als het true love is. Maar een vriendje hebben gewoon om erbij te horen of omdat iedereen er een heeft? Dat is not done. Het is tijdsverlies en je kan de andere persoon er enorm mee kwetsen. Date dus alleen met iemand die je écht leuk vindt en als je er klaar voor bent.

8. Achter een jongen aanlopen die amper interesse toont

Het is natuurlijk leuk om een crush te hebben op iemand en het is alleen maar leuker als die crush wederzijds is. Maar als je zeker bent dat jij de enige bent die interesse heeft, laat je het beter gewoon gaan. Als je crush interesse zou hebben, merk je dat wel. Loop niet maanden achter dezelfde jongen aan als het geen nut heeft – on to the next one!

9. Stalken op social media

Natuurlijk wil je alles te weten komen over het nieuwe lief van je ex, maar je voelt je achteraf misschien alleen maar slechter. Probeer dat dus niet meer de doen in 2020 – cyberstalken is zóóó 2019.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.