Home Life Health 14 dingen die je opbeuren wanneer je ’n baaldag hebt

14 dingen die je opbeuren wanneer je ’n baaldag hebt

11. Blijf weg van sociale media

baaldag
© Getty

We hebben allemaal weleens een slechte dag. Zomaar, zonder reden is alles een beetje somber in je hoofd en heb je nergens zin in. Op zo’n dag heb je twee opties: of je legt je erbij neer dat het ‘n baaldag is en zit de hele tijd te mokken, of je besluit jezelf op te beuren. Als je voor dat tweede gaat, kunnen deze kleine dingetjes je veel vooruit helpen.

1. Drink een warm drankje

Volgens de wetenschap wekken warme drankjes warme gevoelens op. En het is super gezellig!

2. Knuffel met een fluffy dier

Geen dier in huis? Vraag wat liefde van de hond van een vriendin of kijk gewoon naar schattige diertjes op Instagram. Straatkatten vastpakken lijkt ons geen strak plan.

3. Zoek positieve quotes op Pinterest

Het is altijd leuk om te weten dat anderen zich ook soms zo voelen zoals jij. Nergens op het wereldwijde web voel je je zo begrepen als op Pinterest, waar de herkenbare quotes maar blijven komen.

4. Bel iemand die je altijd blij maakt

Of het nu je zus, je lief, je oma of je buurman is: praat met iemand die je altijd kan opbeuren. Ook al is een babbel het laatste waar je zin in hebt.

5. Kijk een Disneyfilm

Liefst één die je herinnert als je kindertijd. Want toen had je nooit baaldagen, toch?

6. Ga naar buiten

Je mama heeft gelijk wanneer ze zegt dat voor je computer hangen niet goed is en frisse lucht deugd doet. Een wandeling in de natuur – met je huisdier = extra good feelings – zal je humeur goed doen. Zeg dat de wetenschap het gezegd heeft.

7. Doe iets creatiefs

Wat je op zo’n baaldag zeker niet te veel mag doen, is nadenken. Door je energie in iets creatiefs te steken zoals tekenen, bakken of schrijven, zal je je focussen op je eindproduct en niet op je slecht gevoel.

8. Neem een warm bad of douche

Je voelt je altijd rustiger na een warm badje of douche, toch? Uit volle borst zingen onder de douche kan ook alleen maar helpen.

9. Luister naar vrolijke muziek

Je bent dan misschien fan van Bazart, die trage, lage muziek zal je waarschijnlijk niet uit je funk halen. Wat je op een baaldag nodig hebt, is een vrolijke beat en positieve lyrics. Zoals ‘Happy’ van Pharell, bijvoorbeeld.

10. Schrijf neer wat je voelt

Door je gedachten en gevoelens neer te schrijven, krijg je er een beter zicht op. Dat zou je stress en angst verminderen. Nog een beter pepmiddel is om een lijstje te maken van dingen waarvoor je dankbaar bent.

11. Blijf weg van sociale media

Wanneer je down bent, wil je niet zien hoe geweldig anderen het hebben. En dat is nu eenmaal waarvoor velen sociale media gebruiken: om op te scheppen over hun perfecte leventje. Ga op een baaldag eerder voor echt menselijk contact, ook al is dat op dat moment vermoeiender.

12. Ga sporten

Slechts vijf minuutjes beweging zorgt voor endorfinen – dat zijn hormonen – die je humeur maar liefst 12 uur lang kunnen boosten. Je hoeft dus geen half uur te gaan joggen, probeer gewoon een 7 minute work-out.

13. Maak leuke plannen

Je bent het gelukkigst net voor je op vakantie vertrekt. Plannen maken is dan ook een zalig gevoel, toch? Al is het maar een sleepover met je bestie: als je iets hebt om naar uit te kijken, voel je je direct beter.

14. Eet chocolade

Niet dat je ‘n reden nodig hebt, maar we hebben er wel één: donkere chocolade maakt endorfinen los in je hersenen. En we weten al dat die je opbeuren. Het is dus echt waar: chocolate solves everything.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.