Home Life 15 gezelschapsspelletjes die je met je bubbel wil spelen

15 gezelschapsspelletjes die je met je bubbel wil spelen

Leg jullie smartphone eens voor een hele avond aan de kant (en als je 'm nodig hebt voor het spel: demp dan je apps!).

gezelschapsspelen
© Breakingpic via Pexels

Nu er deze zomer heel wat zaken niet doorgaan, is het natuurlijk moeilijk om ideeën te blijven verzinnen om samen met je bubbel te doen. Weet je niet wat jullie samen kunnen doen naast TikTok-video’s maken en chillen in elkaars tuin? Waarom organiseer je geen spelavond? Wij verzamelden 15 gezelschapsspelen die jij met je vrienden wil spelen.

Is je hele bubbel aanwezig of willen jullie allemaal een ander spel spelen? Maak er dan een echte game night van. Zorg voor drankjes en snacks, verzamel verschillende spellen en splits je bubbel op in kleine groepjes om aan een speltafel plaats te nemen. Zo hebben jullie allemaal de kans op de hele avond te spelen.

1 / 15
Exploding Kittens
Throw Throw Burrito
Unstable Unicorns
Pictionary Air
Codenames
Regenwormen
UNO Flip
Black Stories
Azul
Monopoly Valsspelerseditie
De Mol
Sushi Go!
Jungle Speed
Villainous
Loco Coco Nuts
Exploding Kittens
Exploding Kittens

Je neemt kaarten van de stapel tot je een exploderende kitten trekt. Dan heb je meteen verloren. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden.

€ 19,95 – Bol.com

Throw Throw Burrito
Throw Throw Burrito

De naam zegt het zelf: in dit spel verzamel en speel je kaarten, verdien je punten en gooi je burrito’s naar je tegenstanders. Je kan punten scoren door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, maar als de Burrito-kaart gelegd wordt, ontstaat er een duel waarbij je punten kan stelen.

€ 34,19 – Bol.com

Unstable Unicorns
Unstable Unicorns

In dit Engelstalige spel draait alles rond eenhoorns en vernieling. Bouw je eigen unicorn-leger door Magic-, Instant-, Upgrade-, en Downgrade-kaarten te gebruiken. De eerste persoon met zeven eenhoorn in zijn/haar stal wint!

€ 26,95 – Bol.com

Pictionary Air
Pictionary Air

In deze versie van Pictionary teken je niet op papier, maar wel in de lucht. De andere spelers zien dan wat jij tekent op het scherm (van een tablet, smartphone of smarttv) verschijnen. Jouw team moet de aanwijzing die jij tekent raden. Tip: zet alle sociale media-apps op stil, zodat jullie zeker niet afgeleid worden!

€ 24,99 – Bol.com

Codenames
Codenames

Je splitst je op in twee teams. Het hoofd van elk team geeft aan zijn/haar teamgenoten aanwijzingen door één woord te zeggen dat kan gelinkt worden aan meerdere woorden op tafel. De teamleden proberen hun woorden te raden zonder die van het andere team aan te duiden.

€ 17,95 – Bol.com

Regenwormen
Regenwormen

Wie aan de beurt is, gooit met de acht dobbelstenen. De dobbelstenen met hetzelfde getal of een worm leg je aan de kant. Daarna gooi je met de resterende dobbelstenen en leg je alle dobbelstenen met een ander getal opzij. Als je totaal hoger is dan 20 en je hebt minstens één worm gegooid, mag je de steen met het betreffende getal van tafel of zelfs van een andere speler pakken! Neem je teveel risico en gooi je alleen maar getallen die je al eens hebt gepakt, dan moet je een steen inleveren. Wie op het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, is de winnaar.

€ 12,95 – Bol.com

UNO Flip
UNO Flip

Het klassieke UNO-spel, maar dan net iets anders. In deze versie zijn er dubbelzijdige kaarten en nog zwaardere straffen. Legt iemand de FLIP-kaart? Dan mag die persoon beslissen of jullie het klassieke spel spelen of de donkere versie.

€ 10,95 – Bol.com

Black Stories
Black Stories

Spelers stellen (ja/nee-)vragen aan de spelleider om er zo achter te komen hoe de 50 situaties, waaronder moorden en misdaden, allemaal zijn gebeurd.

€ 8,95 – Bol.com

Azul
Azul

Scoor punten door het paleis te versieren met tegels. Voor specifieke patronen scoor je extra punten, maar let op: doe je aan verspilling, dan verlies je punten.

€ 33,95 – Bol.com

Monopoly Valsspelerseditie
Monopoly Valsspelerseditie

In tegenstelling tot Monopoly zoals we het kennen, mag je in dit spel wél valsspelen. Leen of steel geld, licht je medespelers op, doe een nepgooi… Kan jij de bedrieger in jezelf naar boven halen?

€ 28,95 – Bol.com

De Mol
De Mol

In de bordspelversie van het populaire programma ‘De Mol’ moeten de spelers samenwerken en zo een geheim oplossen. Maar er is één spelbreker: de Mol doet er alles aan om de opdracht te doen mislukken.

€ 21,99 – Bol.com

Sushi Go!
Sushi Go!

In dit kaartspel probeer je de beste sushicombinaties te maken om zo punten te scoren.

€ 11,95 – Bol.com

Jungle Speed
Jungle Speed

Leggen jij en een andere speler exact dezelfde kaart? Grijp dan om ter snelst de totem! Maar let op: sommige figuren lijken goed op elkaar.

€ 19,95 – Bol.com

Villainous
Villainous

In dit Engelstalige spel speel jij een schurk uit een van je favoriete Disneyfilms. Ontdek hoe de capaciteiten en strategie van Maleficent, Ursula, Jafar, Prince John, Queen of Hearts of Captain Hook jou kunnen helpen om te winnen.

€ 42,89 – Bol.com

Loco Coco Nuts
Loco Coco Nuts

Vul de zinnen op de gekleurde kaartjes aan met antwoorden die je zelf kiest uit jouw witte kaarten en maak zo de meest gekke en hilarische combinaties. De speler met het beste antwoord wint!

€ 33,95 – Bol.com

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.