Home Life YASSS: deze 9 gezelschapsspelletjes kan je met 2 spelen

YASSS: deze 9 gezelschapsspelletjes kan je met 2 spelen

Gezellig op het terras met een dekentje en een chocolademelk!

gezelschapsspelletjes
© Getty

Bord- en kaartspellen worden steeds populairder en je hoeft niet perse met vier of zes personen zijn om een spelletje te spelen. Deze spellen zijn geschikt voor twee personen en zijn dus ideaal als je zin hebt in een wedstrijdje met je lief, je beste vriendin of zelfs met je mama.

1 / 9
Codenames
Dominion
Duel
Legacy
Phase 10
Rummikub
Splendor
Jatten
Take 5!
Codenames
Codenames

Een woordspel, waarbij spelers associaties met woorden moeten zoeken. Probeer met één woord een aanwijzing te bedenken die met meerdere woorden op tafel te maken heeft, zodat je medespelers snel veel punten kunnen scoren.

€ 17,95 via Bol.com

Dominion
Dominion

In Dominion probeer je tijdens het spel een zo sterk mogelijk deck te formeren, zodat jij aan het einde van het spel de meeste punten hebt. De kaarten in je deck rouleren steeds van je trekstapel naar je hand, waarna ze naar je aflegstapel gaan. Als je trekstapel leeg is, schud je je aflegstapel, zodat je weer een nieuwe trekstapel hebt. Elke beurt mag je 1 actie uitvoeren en 1 aankoop doen. De verschillende kaarten in je hand helpen je daarbij of kunnen dit aantal vermeerderen. Elke beurt koop je er kaarten bij, waardoor je op jouw manier je doel kunt bereiken.

€ 42,95 via Bol.com

Duel
Duel

Het bordspel 7 Wonders Duel is het 7 Wonders spel dat speciaal is ontwikkeld voor 2 spelers. In dit bordspel is elke speler een leider van een beschaving die prestigieuze gebouwen en wonderen moet bouwen.

€ 24,95 via Bol.com

Legacy
Legacy

In dit spel staat de wereld aan de rand van de afgrond. Spelers moeten samenwerken om het hele jaar door vier ziektes tegen te gaan. Elke maand brengt echter nieuwe uitdagingen en jouw acties in de ene periode hebben gevolgen voor de volgende periode.

€ 54,95 via Bol.com

Phase 10
Phase 10

De speler die als eerste 10 verschillende fasen uitspeelt (met twee sets van drie, een reeks van zeven, of zeven kaarten van dezelfde kleur) uitspeelt, wint het spel.

€ 11,99 via Bol.com

Rummikub
Rummikub

Spelers moeten zo snel mogelijk de stenen op hun bordje weg zien te spelen door de juiste combinaties te leggen.

€ 32,95 via Bol.com

Splendor
Splendor

In het snelle en tactische spel Splendor kruip je in de huid van een rijke handelaar en investeer je in de juiste edelstenen (chips). De speler die als eerste 15 prestigepunten verzamelt door prestigieuze ontwikkelingen en edelen, wint het spel!

€ 27,95 via Bol.com

Jatten
Jatten

In Jatten steel je kaarten van elkaar om je eigen verzameling te bouwen. Als je aan de beurt bent, speel je  eerst een kaart uit je hand in je verzameling. Vervolgens kies je een tegenstander, trek je een kaart uit zijn hand en legt deze open op tafel. Je kan dan stoppen en die kaart houden, of je kan opnieuw een kaart van dezelfde speler trekken. Als twee kaarten hetzelfde nummer hebben, eindigt je beurt en zijn de kaarten weer voor je tegenstander. Wie op tijd stopt, mag alle gestolen kaarten houden. Wie als eerste zes kaarten van dezelfde waarde verzamelt, wint.

€ 12,99 via Bol.com

Take 5!
Take 5!

Het spel telt 104 kaarten met verschillende waarden en strafpunten. Elke speler krijgt er 10 en er liggen 4 kaarten oop tafel. Elke ronde kiezen de spelers een kaart uit hun hand en leggen deze met de afbeelding naar beneden voor zich neer. De spelers draaien de kaart tegelijk om en leggen deze aan bij de kaarten die al op tafel liggen. De speler met de laagste kaart begint, enzovoort. Wie de zesde kaart aan een rij moet leggen, moet de vijf kaarten van die rij als strafpunten nemen. Wie na 10 ronden de minste strafpunten heeft, wint.

€ 11,95 via Bol.com

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.