Home Life OPGEPAST: deze hashtag wijst erop dat je misschien wel met een pedofiel...

OPGEPAST: deze hashtag wijst erop dat je misschien wel met een pedofiel te maken hebt

Hij zou nochtans een onderscheid moeten maken tussen pedofielen en mensen die hun seksuele lusten en fantasieën niet omzetten in daden.

pedofiel
© Getty

Van #foodporn over #fitfatgirls tot #couplegoals: op sociale media zien we hashtags in alle vormen en maten passeren. Toch zijn ze niet allemaal even onschuldig en kunnen ze een negatieve connotatie hebben. Het gaat zelfs zo ver dat mensen met parafilie nu een beroep doen op hashtags om een onderscheid te maken tussen een pedofiel en iemand die zijn seksuele fantasieën niet omzet in daden. Jammer genoeg wordt daar nu ook misbruik van gemaakt…

Wie de hashtag #MAP al eens zag verschijnen, stelde zich daar misschien geen vragen bij. Toch is het goed om dat vanaf nu wél te doen, want de afkorting staat in sommige gevallen voor ‘Minor Attracted People’. Mensen die op kinderen vallen, dus. Die hashtag kwam er helaas niet zomaar.

Andere seksuele impulsen

Natuurlijk is niet iedereen die op minderjarigen valt meteen een pedofiel. Volgens de DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) is pedofilie een vorm parafilie. Dat betekent dat sommige mensen geen genoegen nemen met het erotisch contact van een gelijkwaardige partner en op zoek gaan naar andere seksuele impulsen bij levenloze objecten, het vernederen van de partner of kinderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Omdat niet iedereen die met parafilie worstelt slechte bedoelingen heeft, willen ze zich met de hashtag #MAP, tevergeefs, verdedigen. Ze willen een onderscheid maken tussen een ‘pedofiel’ en iemand die zijn seksuele fantasieën niet omzet in daden. Toch begeven we ons met die discussie op glad ijs, want andere Twitteraars maken dan weer van de gelegenheid gebruik om toch ongepaste én bedenkelijke opmerkingen te maken die erop wijzen dat ze wel degelijk verkeerde bedoelingen hebben. Zo schreef iemand op Twitter dat de feestdagen een kwelling, maar tegelijkertijd ‘heel romantisch’ zijn omdat hij met zijn jonge nichtjes en neefjes aan tafel moet zitten. Hij zou naar eigen zeggen het meest op 13-jarige kinderen vallen. In zijn biografie staat zelfs te lezen dat hij een sadist en pedofiel is…. Ondertussen is het account van de gebruiker opgeschort.

Het gaat zelfs zó ver dat er nu ook een speciale ‘pride’-vlag ontwikkeld is die de MAP’s, net zoals LGBTQ-leden, moet beschermen. Een beetje kort door de bocht als je ’t ons vraagt. Hoewel ontzettend veel Twitteraars en Instagrammers oproepen om de hashtag te boycotten, hebben de platformen voorlopig nog geen actie ondernomen en mogen mensen dus nog steeds de hashtag #MAP en zijn controversiële betekenis gebruiken. Mocht de hashtag enkel en alleen gebruikt worden door mensen die niet ingaan op hun seksuele impulsen en willen aantonen dat parafilie wel degelijk een ziekte is, zou dat wel door de beugel kunnen, maar jammer genoeg wordt hij dus misbruikt. Wat ons betreft, mag hij dan ook meteen verdwijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.