Home Health Gezond leven 5 x tips voor een productieve dag

5 x tips voor een productieve dag

een productieve dag
Foto: Pinterest
Heb jij soms ook zoveel te doen, dat je gewoon niet weet hoe je dat allemaal in een dag gaat proppen? Je to-do list is ook zó lang, dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Met deze tips heb je een superproductieve dag

1. Maak een uitgebreide to-do list

Misschien heb je alles wat je moet doen op een rijtje in je hoofd, maar het is veel makkelijker en overzichtelijker om alles op papier te zetten. Schrijf alles op wat je die dag moet doen en probeer daarbij een tijdschema te maken. Op deze manier kan je alles veel preciezer indelen en laat je zo min mogelijk aan het toeval over!

2. Geef jezelf een kickstart! 

Als je de ochtend goed begint, zul je daar de hele dag van profiteren. Geef jezelf daarom ’s ochtends een goede kickstart met een stevig ontbijt en bijvoorbeeld een work-out. Een lange work-out hoeft niet eens, zoek een korte op om jezelf toch die energy boost mee te geven voor de rest van de dag.

3.  Begin met de belangrijkste taak op je to-do list

De meeste mensen zijn ’s ochtends het meest productief. Begin dus meteen met de belangrijkste taak op je lijstje. Vaak is dit ook de lastigste en langst durende taak. Als je ‘m eenmaal achter de rug hebt, hoef je er de rest van de dag al niet meer aan te denken.

4. Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Ondertussen weten we allemaal wel hoe lastig het is om een taak te volbrengen met een smartphone binnen handbereik. Je bent namelijk binnen no-time afgeleid als je bijvoorbeeld een berichtje binnenkrijgt. Zorg dus voor zo min mogelijk afleiding door je gsm weg te leggen (desnoods in een andere kamer of aan andere verdieping in je huis). Zo is de verleiding niet zo groot!

5. Beloon jezelf

Als je een hele dag druk bezig bent, is het fijn om jezelf aan het eind van de dag te belonen. Ga bijvoorbeeld iets leuks doen met vriendinnen of trakteer jezelf op een lekkere snack en een seriemarathon. Als je dit aan het eind van de dag doet, werk je de hele dag naar het moment toe. Je hebt iets om naar uit te kijken en dat is de beste motivatie om door te werken.

Foto’s: We Heart It & Pinterest

Nog meer tips? Onze collega’s van Flair maakten dit leuke filmpje over hoe je omgaat met tijdsdruk:

Nog meer handig advies:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.