Home Health Gezond leven 7 x tips om beter te slapen

7 x tips om beter te slapen

slapen
Image by © Eric Remann/Corbis
Slapeloze nachten, we kennen ze allemaal. En toch zijn er heel wat tips die je kunnen helpen om beter en sneller in slaap te vallen. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Het weekend dient niet om slaap in te halen

Een nachtje doorleren en bijslapen in het weekend? Nope, dat helpt helemaal niet. Ook tijdens de week heb je voldoende slaap nodig. Slaap kan je bovendien niet inhalen. Je lichaam heeft heel wat langer nodig om te recupereren van zo’n nachtje door.

Sporten doe je best niet te laat op de avond

Als je sport pomp je je lichaam vol energie. Het is dus veel moeilijker om in slaap te vallen als je net gesport hebt. Hoe moe je ook bent van het sporten zelf, toch is je lichaam nog in volle overdrive. Sporten doe je dus beter niet om 21u.

Een kopje thee doet wonderen

Zo simpel, maar zo doeltreffend. Een kopje kamillethee kan je echt tot rust brengen en kan er dus voor zorgen dat je net iets sneller in slaap zal vallen. Gezellig toch?

slapen
via Giphy

Leg die smartphone opzij

Neen, het helpt echt niet om in slaap te vallen als je net uren in het felle licht van je smartphone doorbracht. Leg dus een uur voor je gaat slapen je telefoon opzij. Het lijkt misschien niet makkelijk, maar je hebt die slaapuurtjes meer dan nodig.

Lees iets, maar maak het niet te spannend

Een boek of magazine lezen voor je gaat slapen is ideaal om te ontspannen. Maar belangrijk: kies voor een niet al te spannend boek. Te spannende verhalen houden je vaker wakker. Ze bezorgen je nachtmerries of je schrikt wakker van elk geluidje #soscared!

via Giphy

Eet niet te veel voor je gaat slapen

Tuurlijk mag je iets eten voor de televisie, maar zorg ervoor dat je echt niet te veel eet. Een volle maag helpt niet om in slaap te vallen. Met een lege maag naar bed gaan is trouwens ook geen goed idee. Het hongergevoel zal je zeker en vast wakker houden.

En het belangrijkste: beter slapen start met een vast slaapuur

Saai, we know. Maar een vast slaapuur zorgt ervoor dat jouw lichaam een vast ritme creëert. Hierdoor zal je vanzelf als een blok in slaap vallen.

slapen
via Giphy

Sleep tight, ladies!

Op zoek naar andere tips of lifehacksWe hebben er heel wat:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.