Home Health Gezond leven Griep voorkomen? Dat doe je zo!

Griep voorkomen? Dat doe je zo!

griep
Image by © Brigitte Sporrer/cultura/Corbis
Yep, het is officieel: de griep is in het land. Maar aangezien niemand het leuk vindt om wekenlang te hoesten en niezen, zochten wij uit wat je kan doen om te voorkomen dat je besmet wordt met het rotvirus.

Eet healthy maaltijden

Als er een griepepidemie heerst, is het extra belangrijk dat je goed en gezond eet. Zorg er dus voor dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Eet extra groenten en fruit of maak een groene smoothie voor een vitamineboost.

Zorg voor voldoende nachtrust

Ook van cruciaal belang als je ziek zijn wil voorkomen: genoeg slaap! Zorg ervoor dat je per nacht minstens acht uur slaapt. Skip dus die extra aflevering van Pretty Little Liars of vlog van Nikkie Tutorials en kruip in bed!

Hou het hygiënisch

Als je moet niezen of hoesten probeer dit dan niet in je handen te doen. Hierdoor kun je jezelf besmetten als je er vervolgens weer je gezicht mee aanraakt. Hoest of nies dus in je elleboog of gebruik een papieren zakdoek. Bewaar de papieren zakdoek niet voor hergebruik maar dump deze meteen in de prullenbak.

Nog een tip: was je handen verschillende keren per dag. Het virus van de griep wordt vaak overgedragen van mens tot mens. Mensen raken van alles aan, niet alleen elkaar maar bijvoorbeeld ook deurklinken. Op deze manier verspreidt een griepvirus zich binnen no time. Zorg er dus voor dat je je handen schoonhoudt. Dit kun je doen door simpelweg je handen te wassen of ze in te smeren met antibacteriële gel.

En wat als je wel ziek wordt?

Medicijnen tegen de griep zijn er helaas niet. Het belangrijkste is dat je goed uitrust. Kruip lekker onder een dekentje in de zetel met een grote kop thee. Zoek je afleiding? Ziek zijn is een goed excuus om eens lekker ongestoord je favoriete serie te kunnen bingewatchen. 

Nog meer tips to keep you healthy:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.