Home Life Health Sporty Saturday: bootcamp

Sporty Saturday: bootcamp

Nu het megalekker weer is, is het ideaal om eens aan een bootcamp mee te doen. Wat is een bootcamp en waar is het goed voor?

Een bootcamp wordt gezien als een zware training in de buitenlucht. Als je net begint is een low intensity bootcamp aan te raden. Met een groep anderen en een of meerdere instructuers ga je – meestal – een uurtje keihard aan de slag. Ieder lichaamsdeel wordt aan het werk gezet: de benen, billen, core, armen etc. Een bootcamp begint met een warming-up, dit bestaat meestal uit rennen en een beetje stretchen. Hierna volgt de work-out. Dit kan van alles zijn, het hangt erg af van de trainer die je hebt. De oefeningen die je onder andere kunt doen zijn: sprintjes trekken, buikspieren trainen, squaten, lunges, mountain climbers en noem maar op. Iedere bedenkbare oefening komt bij een bootcamp voorbij.

Wat is er zo leuk aan?
Bootcamp is leuk, omdat geen les hetzelfde is. Als je een trainingsschema volgt, doe je meestal 4-6 weken hetzelfde. Bij bootcamp is het iedere keer anders. Er zit veel afwisseling in en je pusht jezelf iedere keer tot het uiterste. Je werkt in een groep, waardoor je sneller gemotiveerd raakt om een tandje harder te gaan. Opgeven kan niet, want de trainer moedigt je dan aan om verder te gaan.

De soorten
Bootcamp is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Kijk wel goed in welke groep je je inschrijft, want er zijn verschillende niveaus. De low intensity is voor beginners, medium intensity is voor degene die het al vaker gedaan hebben en high intensity is voor gevorderden. Daarnaast zijn er nog soorten als: the runner, yoga, strong, extreme, power, obstacle en noem maar op. Google eens op Bootcamp en je komt erachter welke bij jou in de buurt zijn. De kosten ervan verschillen ook per club.

Zelf doen
Bootcamp kun je natuurlijk ook zelf organiseren. Ga met een groepje vriendinnen bij iemand in de tuin of gewoon in het park lekker trainen. Neem gewichten en een matje mee als je die hebt en bedenk van te voren welke oefeningen je wilt gaan doen. Zorg dat een iemand de leiding heeft en tijd bijhoudt. Je kunt elkaar dan motiveren en dat maakt het hartstikke leuk. Zo kost het je geen geld, ben je lekker bezig en fun is gegarandeerd!

Ga jij vanmiddag een bootcamp opzetten met je vriendinnen?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.