Home Fun Food Last van de warmte? Deze groenten en fruit hydrateren je het best

Last van de warmte? Deze groenten en fruit hydrateren je het best

Komkommer bestaat voor 97% uit water!

hydrateren
© Getty

Dit warme weer is geen lachertje. Het is dan ook superbelangrijk om bij deze hoge temperaturen de hele dag door gehydrateerd te blijven. Zo kan je veel drinken, maar ook uit eten kan je vocht halen. Deze groenten en fruit hydrateren het best.

1. Komkommer

Komkommer bestaat voor 97% uit water. Het zorgt dus echt voor een super goede rehydratie! Door het vele water zorgt komkommer ook voor de afvoer van gifstoffen en het bevat vitamine C. Laat de schil vooral zitten, want hier zitten de meeste vitamines in! En als je verbrand bent door de zon, dan kan je een komkommer gebruiken om af te koelen. Snij het in plakken en leg het op de verbrande plekken.

2. Watermeloen

Watermeloenen bevatten 92% water. Naast vitamine C, kalium en ijzer bevat watermeloen ook bètacaroteen. Deze stof wordt in het lichaam omgezet in vitamine A en dat zorgt voor een gezonde huid, is goed voor je ogen én voor je haar. Lekker, gezond én je wordt er een beauty van. Winning! 

3. Aardbeien

Aardbeien bestaan voor 92% uit water. Aardbeien zitten bovendien boordevol vitamine C, kalium en foliumzuur. Wist je trouwens dat je wittere tanden krijgt door het zuur in aardbeien? Zonder twijfel onze favoriete fruitsoort!

4. Ananas

Yummy, ananas! Deze gele vrucht bevat maar liefst 82% water en helpt bij de herstelling van de huid. Ben je bijvoorbeeld verbrand? Lekker veel ananas eten dus! Niet alleen voor de hydratatie, maar ook voor het huidherstel (en omdat ze heel lekker zijn of course).

5. Tomaten

We loooove tomaten! Ze bevatten 94% water en zitten bomvol vitamine C, calcium, ijzer en zink. Wist je trouwens dat hoe roder de tomaat, hoe gezonder hij is? Ha!

Nog meer leesvoer voor foodies: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.