Home Life Overwin je winterdip

Overwin je winterdip

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar meestal krijg ik zo rond november al last van een winterdip. Wat wil je dan als het om 5 uur al donker is, of wanneer je s’ochtend in de kou op de fiets naar school moet. Je voelt je minder energiek en wilt daarom het liefst de hele dag in bed blijven liggen en lekker niks doen. Om hier niet aan toe te geven en actief te blijven zijn hier wat tips om jouw winter dip te verslaan!

Ga lekker naar buiten
Blijf niet binnen zitten maar ga naar buiten! Je lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid daglicht nodig. Als je alleen maar binnen werkt levert dat minder energie op, het is goed om een frisse neus te halen! Blijf in de lunchpauze van je werk niet binnen in de kantine zitten, maar ga naar buiten en loop een blokje om. Een half uurtje buiten wandelen doet je goed en geeft je meteen de tijd om je hoofd helemaal leeg te maken.Naar de sportshool is ook een geen verkeerd idee. Tijdens het sporten maakt het lichaam endorfine aan, waardoor je een gevoel van geluk krijgt.

De juiste voeding
Ookal zul je meer trek hebben in koekjes en chocola, in de winter werkt je lichaam harder om op krachten te blijven. Eet daarom voldoende wintergroenten zoals boerenkool, zuurkool, andijvie en spruitjes. Hier haal je genoeg vitamine en mineralen uit om energiek te blijven. Het drinken van water is altijd belangrijk. In de winter heb je vast meer behoefte aan iets warmers. Neem een lekker kopje kruiden thee ookal ben je eerder geneigd naar koffie of chocolademelk. De cafeïne en suikers geven je een snelle energiestoot, maar uiteindelijk val je al gauw weer terug in je dip. Ik raad je eerder een kop groene thee aan of lekker verse sinaasappelsap.

Zorg voor structuur in de dag
Een vast ritme hebben tijdens je winterdip is erg belangrijk. Op tijd opstaan en weer naar bed gaan, op vaste tijden eten zorgt ervoor dat je de biologische klok een handje helpt. Begrijpelijk dat je op vrije dagen langer in bed wilt liggen, maar dat is niet altijd verstandig voor je slaapritme. Als je geen vast ritme hebt ben je eerder moe en geneigd weer op bed te gaan liggen. Als je de zelfde tijden aanhoudt met het naar bed gaan en opstaan zul je meer energie krijgen voor die dag. Vanuit mezelf zet ik nu elke dag de wekker om 7 uur, en zo nu en dan mag ik van mezelf uitslapen. Ik heb nu zo veel meer energie en kan meer uit mijn dag halen!

Neem voldoende ontspanning 
Verwen jezelf zo nu en dan, je verdiend het tijdens deze koude dagen! Ga een avondje naar de bioscoop, de stad in met vriendinnen, of organiseer een gezellige high tea! Als jij er plezier in hebt maakt het deze koude dagen gemakkelijker en leuker om door te komen. Wanneer je verschillende uitjes plant heb je iets om naar uit te kijken wat je positieve energie geeft!

Wat zijn jouw tips voor een winterdip? 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.