Home Fun Food HOTSPOTS: dit zijn de 10 lekkerste ijssalons in België volgens de redactie

HOTSPOTS: dit zijn de 10 lekkerste ijssalons in België volgens de redactie

Waar ben jij dit weekend te vinden?

ijssalons
© Ysaline Pollet/Sandie Stroobants

De hittegolf is volop aan de gang. Het wordt morgen maar liefst 40 graden. Echt ijsjesweer dus als je het ons vraagt! Wil jij met je vriend(in) dit weekend een uitstapje doen? Onze redactrices verklappen waar in België je de allerlekkerste ijsjes kan smullen.

Gelateria Da Vinci in Brugge

Redactrice Ysaline: ‘Voor een gigantische ijscoupe met verschillende toppings moet je bij Da Vinci in Brugge zijn. Geen grote honger? Dan kan je er natuurlijk ook terecht voor een bolletje! Het ijs is heel lekker en er is superveel keuze. Geen wonder dat er altijd horden mensen voor hun toonbank staan.’

De Potter in Bree, Neerpelt, Maaseik en Genk

Redactrice Elke: ‘Hoewel je op meerdere Limburgse locaties al een ijsje bij De Potter kan gaan halen, kiezen ze in het familiebedrijf nog steeds voor dagvers, ambachtelijk kwaliteitsijs, naar een geheim recept van 1926. En dat proef je. Naast de klassieke smaken, durven ze er ook al eens een ‘specialleke’ zoals bokkenpootjes- of éclairijs serveren en ook de ‘smiley’-frisco’s toveren zo een lach op je gezicht. Ik zag trouwens dat ze er sinds kort ook super coole eenhoornfrisco’s hebben, say whut?!’

nICE! in Mechelen

Redactrice Sandie: ‘Doe mij maar een ijsje van nICE!. Vorig jaar hadden ze even een pop-up op de Korenmarkt in Mechelen en was ik lichtjes verslaafd. Hoe kan het ook anders met smaken zoals Kinder Bueno, Snickers en frangipane? Gelukkig hebben ze nu een standje in De Vleeshalle, de Mechelse foodmarket, en kan ik er weer wekelijks (no joke) passeren.’

Oyya in Brugge

Redactrice Ysaline: ‘Als ik zin hebt in een fruitig bolletje sorbet ga ik naar Da Vinci’s overburen. Bij Oyya hebben ze het allerlekkerste sorbetijs. Mijn favoriete smaak is zonder twijfel passievrucht. Dat zou ik daar elke dag kunnen eten! Heeft je vriend(in) geen zin in een ijsje? Ook de wafels en milkshakes zijn to die for! Er zijn twee vestigingen: Brugge en Hasselt. En binnenkort opent er ook één in Gent.’

Moochie in Gent

Redactrice Herlinde: ‘Ik vind frozen yoghurt vaak lekkerder dan een ijsje omdat je je potje zelf kan pimpen met verschillende toppings en sausjes. De sojavariant is hier trouwens heel lekker, zeker in combinatie met aardbeien, ananas en witte chocoladesaus.’

Glacier Gaston in Brussel

Redactrice Laura: ‘Het ijs bij Gaston is zo ongelofelijk lekker dat ik er een treinrit van Antwerpen naar Brussel voor over zou hebben. De smaken zijn origineel, kraakvers en o zo puur. Op een bankje zittend aan de Baksteenkaai met een ijsje van Gaston in de hand waan ik me altijd even op vakantie. Ook wanneer het putje winter is.’

Borgo Gelato in Antwerpen

Redacteur Jorik: ‘Homemade roomijs en sorbets met een kwinkslag, dat is het handelsmerk van ijsventer Koen Speltincx. Ooit al ijs gegeten met smaken als ‘moemoe’s rijsttaart’ of apfelstrudel? Aangezien iedereen moet kunnen genieten van heerlijke smaken op zomerse dagen voorziet Borgo Gelato steevast enkele lactosevrije en veganistische ijssoorten.’

Heide Atelier in Heist-op-den-Berg en Pelt

Redactrice Eline: ‘Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld omdat ik de zoon van de eigenares ken, maar Heide Atelier in Heist-op-den-Berg heeft echt lekker, artisanaal ijs en originele smaken. Een tijdje geleden kozen de klanten van het ijssalon de smaak van het jaar, crème brûlée werd de winnaar. Die moet ik dus echt eens gaan proeven, want het water loopt me al in de mond als ik eraan denk. Er zit bovendien een mooi verhaal achter dit salon. De dochter van de eigenaars kreeg op 15-jarige leeftijd een herseninfarct tijdens het joggen. Na haar revalidatie merkten ze dat er onvoldoende opvang en begeleiding is voor jongvolwassenen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Heide Atelier zorgt voor een persoonlijk groeitraject voor jongeren met een NAH, onder meer door hen te werk te stellen in het salon. O ja, moest je niet in Heist geraken om te proeven, dan kan je ’t ijs ook gewoon in een Spar-supermarkt kopen!’

Gelato Maxzim in Oostende

Webcoördinator Lisa: ‘Je moet er vaak aanschuiven maar dat is bij een ijsjeszaak altijd een goed teken. En dat is het bij deze Oostendse parel zeker! Ik ben het type dat altijd voor straciatella kiest, maar ik zou iedereen aanraden hier ook de noociola te proeven. Het ijs wordt gemaakt volgens een Siciliaans recept en het is very yummy.’

View this post on Instagram

Best ice cream in the world!

A post shared by S i e m e (@siemehermans) on

Nonno in Gent

Redactrice Jolien: ‘Ik heb heel leuke herinneringen aan Nonno in Gent. Vroeger, toen ik voor de eerste met vriendinnen alleen mocht gaan shoppen, gingen we tussendoor altijd ijsjes eten. Het is heel lekker én ze doen geen kleurstoffen of bewaarmiddelen in hun ijs.’

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.