Home Fun Food HOTSPOTS: dit zijn de 9 lekkerste ijssalons in België volgens de redactie

HOTSPOTS: dit zijn de 9 lekkerste ijssalons in België volgens de redactie

Waar ben jij dit weekend te vinden?

ijssalons
© Ysaline Pollet/Sandie Stroobants

Het is nu een kleine maand lente en dat beginnen we eindelijk te voelen. Het wordt dit weekend maar liefst 25 graden. Echt ijsjesweer dus als je het ons vraagt! Wil jij met je vriend(in) dit weekend een uitstapje doen? Onze redactrices verklappen waar in België je de allerlekkerste ijsjes kan smullen.

Gelateria Da Vinci in Brugge

Redactrice Ysaline: ‘Voor een gigantische ijscoupe met verschillende toppings moet je bij Da Vinci in Brugge zijn. Geen grote honger? Dan kan je er natuurlijk ook terecht voor een bolletje! Het ijs is heel lekker en er is superveel keuze. Geen wonder dat er altijd horden mensen voor hun toonbank staan.’

nICE! in Mechelen

Redactrice Sandie: ‘Doe mij maar een ijsje van nICE!. Vorig jaar hadden ze even een pop-up op de Korenmarkt in Mechelen en was ik lichtjes verslaafd. Hoe kan het ook anders met smaken zoals Kinder Bueno, Snickers en frangipane? Gelukkig hebben ze nu een standje in De Vleeshalle, de Mechelse foodmarket, en kan ik er weer wekelijks (no joke) passeren.’

Oyya in Brugge

Redactrice Ysaline: ‘Als ik zin hebt in een fruitig bolletje sorbet ga ik naar Da Vinci’s overburen. Bij Oyya hebben ze het allerlekkerste sorbetijs. Mijn favoriete smaak is zonder twijfel passievrucht. Dat zou ik daar elke dag kunnen eten! Heeft je vriend(in) geen zin in een ijsje? Ook de wafels en milkshakes zijn to die for! Er zijn twee vestigingen: Brugge en Hasselt. En binnenkort opent er ook één in Gent.’

Moochie in Gent

Redactrice Herlinde: ‘Ik vind frozen yoghurt vaak lekkerder dan een ijsje omdat je je potje zelf kan pimpen met verschillende toppings en sausjes. De sojavariant is hier trouwens heel lekker, zeker in combinatie met aardbeien, ananas en witte chocoladesaus.’

Glacier Gaston in Brussel

Redactrice Laura: ‘Het ijs bij Gaston is zo ongelofelijk lekker dat ik er een treinrit van Antwerpen naar Brussel voor over zou hebben. De smaken zijn origineel, kraakvers en o zo puur. Op een bankje zittend aan de Baksteenkaai met een ijsje van Gaston in de hand waan ik me altijd even op vakantie. Ook wanneer het putje winter is.’

Borgo Gelato in Antwerpen

Redacteur Jorik: ‘Homemade roomijs en sorbets met een kwinkslag, dat is het handelsmerk van ijsventer Koen Speltincx. Ooit al ijs gegeten met smaken als ‘moemoe’s rijsttaart’ of apfelstrudel? Aangezien iedereen moet kunnen genieten van heerlijke smaken op zomerse dagen voorziet Borgo Gelato steevast enkele lactosevrije en veganistische ijssoorten.’

Supreme Gelato

Redactrice Robine: ‘Hun ijs is volledig vrij van smaak- en kleurstoffen. Hun bananenijs ziet dus niet fluogeel, maar heeft een échte bananenkleur en ook hun pistache-ijs is niet fluogroen. Die laatste is meteen mijn lievelingssmaakje samen met gekarameliseerde pinda.’

Gelato Maxzim in Oostende

View this post on Instagram

Best ice cream in the world!

A post shared by S i e m e (@siemehermans) on

Webcoördinator Lisa: ‘Je moet er vaak aanschuiven maar dat is bij een ijsjeszaak altijd een goed teken. En dat is het bij deze Oostendse parel zeker! Ik ben het type dat altijd voor straciatella kiest, maar ik zou iedereen aanraden hier ook de noociola te proeven. Het ijs wordt gemaakt volgens een Siciliaans recept en het is very yummy.’

Nonno in Gent

Redactrice Jolien: ‘Ik heb heel leuke herinneringen aan Nonno in Gent. Vroeger, toen ik voor de eerste met vriendinnen alleen mocht gaan shoppen, gingen we tussendoor altijd ijsjes eten. Het is heel lekker én ze doen geen kleurstoffen of bewaarmiddelen in hun ijs.’

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.