Home Life Inspiratie 11 x bucketlist-waardige reisjes die je moet maken wanneer je jong bent

11 x bucketlist-waardige reisjes die je moet maken wanneer je jong bent

copyright: Instagram
Heb je nog geen vakantiebestemming gekozen voor deze zomer? Of studeer je bijna af en wil je graag nog wat reizen voor je verder studeert? Doe dan inspiratie op met deze 12 reisjes die je zeker moet doen terwijl je jong bent.

1. Trek door Zuid-Oost Azië

Zuid-Oost Azië is een absolute trekpleister voor rugzaktoeristen a.k.a. backpackers, aangezien het spotgoedkoop is om er rond te reizen. De prachtige natuur is ook mooi meegenomen natuurlijk.

2. Kampeer in the middle of nowhere (of in een nationaal park)

Omringd zijn door natuur is goed voor je ziel, dus we kunnen enkel aanraden om te gaan kamperen. Onze tip: doe het in een nationaal park, zoals bijvoorbeeld Glacier National Park in Amerika. Daar vind je maar liefst 1000 (!) kampeerplekjes.

3. Doe aan ‘volcano-boarding’ in Nicaragua

You only live once, en je jonge jaren is hét moment om dingen uit te proberen. Ben je een echte waaghals? Trek dan naar de ‘Cerro Negro’ vulkaan in Nicaragua en slide ervan af aan een snelheid van zo’n 50 kilometer per uur.

4. Vier uitbundig Mardi Gras in New Orleans

Mardi Gras is een soort van gigantisch carnaval met lekker eten, muziek en felle kleuren. En New Orleans, in de Zuidelijke staat Louisiana,  staat erom bekend het feest op grootschalige wijze te vieren.

5. Verken je eigen continent

Vaak kijken we uit naar exotische oorden en vergeten we ons eigen continent. Maar er is een reden dat de Amerikanen zo zot zijn van Europa; elk land heeft een geweldig uitgebreide geschiedenis. Tip: er bestaat zoiets als ‘interrailing’ door Europa, dat betekent dat je met de trein van land tot land een roadtrip maakt.

6. Ga naar Tomorrowland

Het driedaagse festival van eigen bodem heeft een legendarische reputatie; festivalgangers van overal komen ernaartoe. Zéker de moeite waard om eens mee te maken.

7. Doe een free fall in Queenstown, Nieuw-Zeeland

Queenstown staat gekend als de ‘adventure capital’ van Nieuw-Zeeland. Of het nu skydiven is of bungeejumpen, dit is een must voor adrenalinejunkies.

8. Verken de prachtige kust van Kroatië

De droom is natuurlijk om op een jacht de kust af te varen, maar als dat qua budget nét niet lukt, kan je ook een brommertje huren. Daarbovenop blijkt het nachtleven in Kroatië ook niet slecht te zijn!

9. Schrijf je in voor een surfkamp in Costa Rica

Je bevindt je in een prachtige omgeving én je maakt internationale vrienden waar je de mooiste avonden van je leven mee beleeft. Need we say more?

10. Staar naar een ongelooflijke Caraïbische zonsondergang met je lief of vrienden

Zin in een romantische get-away? De mooiste zonsondergangen vind je in de Caraïben. Sounds grrreat.

11. Maak een trektocht door de Himalaya

De meest avontuurlijke en authentieke reis van de lijst. Verblijf op een koffieboerderij en help lokale boeren in ruil voor overnachting.

De reiskriebel te pakken?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.