Home Life Inspiratie DIY: Kokosnoot-bakje

DIY: Kokosnoot-bakje

Kokosnoot is voor mij niet een alledaagse vrucht om te eten, maar in bepaalde gerechten is ‘t wel erg lekker. Na het leeghalen van de kokosnoot, kreeg ik het idee om van de schil een leuk bakje te maken. Erg handig om je sieraden, nagellak of sleutels in te bewaren! Om het bakje een beetje origineel te maken, laat ik je in deze post zien hoe je de binnenkant versiert door middel van decoupage.

Dit is wat je nodig hebt:

– Mud podge lijm (met een bakje en kwast)

– Oude kranten, bladmuziek, servetten of cadeaupapier

– Schaar

– Kanten, papieren onderzetters

– Lege kokosnootschil

Tip: Als je geen oude kranten hebt kun je ook de gewone ochtendkrant gebruiken of  bladmuziek en er met een natte coffeepad of gebruikt theezakje overheen gaan om het een vintage uiterlijk te geven.

Kijk of de onderzetters in de kokosnootschil passen en knip deze vervolgens op formaat. (Elke schil heeft een andere vorm). Ik heb mijn onderzetters in vieren moeten knippen.

Lijmen

Zorg ervoor dat je nogmaals met de lijm over het papier gaat: je maakt het helemaal nat. Deze lijm droogt namelijk transparant op.

Herhaal deze stap totdat de hele rand gevuld is. Zorg ervoor dat je de randen van de schil ook meeneemt met lijmen.

Scheuren

Vul vervolgens de hele oppervlakte met je krantenknipsels en vergeet niet om steeds een laagje lijm over de bovenkant te smeren!

Versieren

Nu kun je, als je wilt, nog iets extra’s toevoegen aan de binnenkant van je bakje.

Versier het met kleine stickers, bloemen, een poëzieplaatje of kijk, net als ik, even in wat tijdschriften of je een leuke quote tegenkomt. Plak deze vervolgens op, en laat alles drogen.

Gebruiken

 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.