Home Life Inspiratie Lifestyle: DIY boek/sieradendoos

Lifestyle: DIY boek/sieradendoos

Ik heb een jonger zusje die het zo nu en dan nodig vindt om mijn sieraden ongevraagd te lenen, en ik laat mijn sieraden altijd rondslingeren. Toen kwam ik op het idee om deze DIY sieradendoos te maken zodat ik mijn favoriete sieraden kan opbergen zonder dat mijn zusje ze weet te vinden, of dat ik ze kwijt raak. Benieuwd naar deze DIY? Lees dan verder.

Benodigdheden:
– (tweedehands) Boek
– Lijm
– Pen/potlood
– Liniaal/geodriehoek
– Stanley-mes

Het eerste wat je doet is het boek openen en een rechthoek op de eerste bladzijde tekenen met je pen en liniaal. Houd ongeveer twee centimeter van de kanten af zodat de bladzijdes niet al te snel gaan scheuren.

Snijd dit getekende rechthoek uit met je stanleymes. Je kunt je liniaal gebruiken om goed recht te kunnen snijden.

Als je één laag gesneden hebt, sla je deze pagina om en begin je aan de volgende pagina’s. Herhaal dit meerdere keren zodat het rechthoek steeds dieper wordt. Hiermee kun je doorgaan totdat je het rechthoek diep genoeg vindt om je sieraden in op te bergen.

Als je klaar bent plak je alle pagina’s aan elkaar. Druk de pagina’s stevig aan elkaar en laat alles goed drogen zodat ze vast blijven zitten voor je sieradendoos.

Als de bladzijdes helemaal opgedroogd zijn, is de sieradendoos klaar! Je bergt je sieraden op in het geheime vak en slaat het boek dicht. Niemand merkt dat jij daar sieraden in hebt opgeborgen! Je kunt de buitenkant eventueel nog versieren, maar ik heb ervoor gekozen om dat niet te doen zodat mijn boek er nog gewoon uitziet als een boek en niet als mijn geheime sieradendoos.

Wat vind jij van deze DIY

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.