Home Life Inspiratie Lifestyle: postcrossing

Lifestyle: postcrossing

Ik ben iemand die nog steeds graag brieven schrijft en leuke kaartjes stuurt. Helaas deelt niet iedereen daarin mijn mening en ik ken niet veel mensen die nog regelmatig een kaartje sturen. Toen kwam ik de website van Postcrossing tegen. Nu ontvang ik kaarten uit en verstuur ik kaarten over de hele wereld!

foto1

Voor wie postcrossing niet kent.
Op de site van Postcrossing staat: “send a postcard and receive a postcard back from a random person in the world!” Postcrossing is in 2005 opgericht door Paulo Magalhaes die vond dat hij te weinig post kreeg. Zo startte hij postcrossing en is het uitgegroeid tot een groot uitwisselingsproject met bijna 285.000 gebruikers uit 201 verschillende landen. Via de website maak je een profiel, en krijg je van de website een random profiel die je dan een kaart kunt sturen. Je leest het profiel van de persoon zodat je weet met wie je te maken hebt. Met je kaart stuur je een code mee die je bij die persoon krijgt zodat ze jouw kaart kunnen registreren en jij weet dat jouw kaart is aangekomen.

Dit is dus wat Postcrossing inhoudt. Misschien vind je het een beetje raar of eng om een vreemd iemand een kaartje te sturen of dat een vreemd iemand jou een kaart stuurt, maar het is heel erg leuk om te doen! Zo heb ik een leuke kaart uit Hawaï mogen ontvangen, nieuwjaarswensen vanuit China, en een heel leuk verhaal van iemand uit Canada.

foto2

foto3

Het is voor sommige misschien een prijzige hobby. Je moet leuke kaarten kopen en de postzegels zijn ook niet altijd even goedkoop wanneer je iets naar de andere kant van de wereld wilt sturen. Dat is iets wat je je wel goed moet bedenken voordat je aan postcrossing begint. Nu stuur ik gelukkig niet tientallen kaarten per maand, dus je kunt zelf bepalen hoe duur je het maakt. Zelf vind ik het altijd leuk om de post die ik naar iemand stuur wat op te vrolijken. Zo versier ik mijn kaart met verschillende washi tapes of stop ik er leuke goodies bij.

foto4

Sommige sturen alleen een kaartje op, maar ik kies er meestal voor om er ook een brief bij te schrijven om het wat persoonlijker te maken. Ik lees dan eerst goed het profiel door van die persoon om wat meer over diegene te weten te komen zodat ik weet waarover ik kan schrijven. Het leuke hieraan is dat de meeste mensen ook de tijd nemen om je terug te schrijven! Hierdoor heb ik twee penvriendinnen gekregen uit Italie en Rusland. Ik vind het  echt een super-leuk idee en ik heb al veel mooie kaarten mogen sturen! Soms zitten er echt heel unieke bij en schrijven mensen de meest grappige verhalen. Zeker de moeite waard om Postcrossing een keer te proberen.

Lijkt het jou leuk om kaarten te sturen en  ontvangen over de hele wereld?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.