Home Life Inspiratie Tip: Bezoek het modemuseum in Antwerpen

Tip: Bezoek het modemuseum in Antwerpen

Ken je het MOMU in Antwerpen al? Dit Mode Museum presenteert twee keer per jaar een tentoonstelling die het verhaal van een modeontwerper of mode-gerelateerd thema vertelt.  Afgelopen weekend nam ik een kijkje, benieuwd naar de foto’s?

Iedere modeliefhebber weet dat je in Antwerpen héél erg goed kunt winkelen. De stad biedt een vestiging van bijna alle grote ketens als Forever 21 en &otherstories en ook de vintage liefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Maar naast dat je er op shop-gebied helemaal los kunt gaan, is de de Belgische stad er ook een om eens flink cultuur te snuiven. Om in het thema mode te blijven bezocht ik het mode museum ‘MOMU’. Voor 3 euro per persoon kun je daar de (twee keer per jaar wisselende) tentoonstelling bekijken. Dit keer: ‘MOMU NU’ Hedendaagse Mode uit de collectie van het MOMU.


De collectie van het Mode Museum bestaat op dit moment uit zo’n 25.000 items. De laatste vijf jaren zijn daar 7000 kleding en accessoire stukken bij gekomen, door aankopen of schenkingen. Bij de verzameling van het MOMU ligt de focus op historische kleding en hedendaagse Belgische ontwerpers. Vakmanschap, gedurfde concepten en avant-garde (de generatie jonge kunstenaars die met nieuwe vormen experimenteren) staan binnen de collectie voorop.


De tentoonstelling MOMU NU presenteert de kleding gesorteerd volgens het gebruikte materiaal, de motieven, de inspiratie of de specifieke technieken. Zoals het thema Gala waarbij de hedendaagse interpretaties van galakleding worden getoond.


Sommige ontwerpen zijn wel héél apart.


Deze outfit zou ik zelf wel willen hebben!


Heel tof vond ik dat er op deze zwarte muur allemaal videoschermen hangen waarop verschillende Fashion Shows te zien zijn.


De tentoonstelling MOMU NU is zeker de moeite waard om te bekijken. Leerzaam maar vooral inspirerend! Het gebouw zelf is ook al heel tof, zoals de trap waar mijn vriendinnen op staan! Lukt het je niet om binnenkort naar Antwerpen te gaan? Je kunt altijd www.momu.be checken voor een nieuwe tentoonstelling.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.