Home Fun Food Jij luncht achter je bureau? Dit is nog véél ongezonder!

Jij luncht achter je bureau? Dit is nog véél ongezonder!

lunch tijdens studeren
Foto: weheartit.com
Studeren, studeren, studeren, wie zijn best dat zal het leren. Om geen kostbare tijd te verliezen lunchen we deze tijd van het jaar ook vaak achter onze bureautafel. Een slechte gewoonte, maar het kan nog slechter.

We weten het eigenlijk allemaal, maar doen het constant: eten achter onze bureau. Nu het blok is en we alle tijd van de wereld goed kunnen gebruiken om bijvoorbeeld die brok fysica (iew) van buiten te leren doen we het nog vaker. Of net niet? Misschien loop jij rond met je boterhammen omdat je al genoeg stilzit achter de boeken? Goed bezig zou je denken, maar eten terwijl je rondloopt blijkt nog slechter te zijn.

Onderzoek van de Britse University of Surrey heeft uitgewezen dat niet alleen eten achter je boeken of je computer, maar ook rondlopen tijdens het eten leidt tot overeten.

Hoezo? Eigenlijk zorgt elke vorm van afleiding ervoor dat je teveel eet. Je vol voelen is niet alleen een signaal in je hersenen, maar ook een gevoel van perceptie. Als je blijft blokken tijdens de lunch of je wandelt ondertussen ben je dus niet helemaal gefocust op je eten, waardoor je snel meer eet.

Moraal van het verhaal: take a lunch break. Maar dan een echte. Als je teveel eet zal je, je achteraf ook moe voelen. Dat is nog slechter voor de study vibes!

Bron: womenshealth.com

Succes met de blok. Wij zorgen voor de leespauze:

9 tips om je beter te concentreren

5 x tips voor een productieve dag

16 genânte schoolmomenten die je sowieso herkent

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.