Home Life 11 leuke dingen om te doen nu de zon weer gaat schijnen

11 leuke dingen om te doen nu de zon weer gaat schijnen

9. Organiseer een gezellige spelletjesavond op je terras.

zon
© Kimberly Mears via Unsplash

Het leek alsof de winter voor altijd zou blijven duren, maar ein-de-lijk is het zover. De temperaturen stijgen en het zonnetje laat zich weer zien. We kunnen de zomer al bijna ruiken!

We zaten de dagen af te tellen tot het warm genoeg was om onze dikke winterjas weer in de kast te hangen en eindelijk zijn onze gebeden verhoord. Net daarom zetten wij de leukste dingen die je kan doen nu de zon zich van haar beste kant laat zien op een rijtje.

1. Haal je zonnebril weer naar boven

Je favoriete zonnebril ligt waarschijnlijk al maanden in de kast, maar nu kan je hem eindelijk weer op je neus schuiven. De eerste zonnestralen kunnen soms best fel zijn dus kan je maar beter je ogen beschermen. Bovendien krijg je zo pas echt een zalig lentegevoel.

2. Gooi je winterkleren buiten

Oké, dit hoef je niet letterlijk te nemen, maar nu is het ideale moment om plaats te maken in je garderobe voor vrolijke lentekleurtjes. Zeg vaarwel aan al de donkere kleren die je kleerkast domineren!

3. Drink (veel te dure) mocktails op het strand

Niets geeft je zo veel summer vibes als mocktails op het strand. Ga op zoek naar de leukste beachbars aan de kust en probeer een paar mocktails uit. Die knappe barman krijg je er gratis bij.

4. Ga picknicken

Trek naar het dichtstbijzijnde park of pleintje en stel een oldskool picknick samen. Kaas, brood en een frisse cola zijn de enige ingrediënten die je nodig hebt om er een zalige middag van te maken.

5. Maak je eigen ijsje

Als de temperaturen stijgen, zorgt een waterijsje voor de perfecte verkoeling. Ze zijn heel makkelijk zelf te maken en de meeste tellen weinig calorieën. Een echte win-winsituatie, dus!

6. Kijk naar de sterren

Niets is zo romantisch als op een warme lenteavond achteroverleunen en te genieten van de prachtige sterrenhemel. Neem je lief maar eens goed vast en verwarm jullie aan elkaar.

7. Boek tickets voor een festival

De festivalzomer laat nog even op zich wachten, maar dat is helemaal niet erg. Als je nog geen tickets hebt voor de leukste festivals van deze zomer, is nu het moment om ze te kopen. Het is een kwestie van goed voorbereid zijn, toch?

8. Bouw een zandkasteel

Laat het kind in je naar boven komen, haal de emmertjes en schopjes vanonder het stof en laat je helemaal gaan. Sowieso zal je schateren van het lachen als je met je vriendinnen een pracht van een kasteel probeert te maken.

9. Organiseer een spelletjesavond op je terras

Nodig al je vrienden uit – of zorg dat je zelf uitgenodigd wordt – voor een gezellige spelletjesavond. Leg enkele dekentjes klaar voor als het begin af te koelen en maak er een leuke avond van.

10. Start een kruidentuintje

Een kruidentuintje is ontzettend leuk om te hebben. Het zorgt meteen voor meer groen in je interieur of op je terras, en het geeft net dat tikkeltje extra aan je maaltijden. Nog twee pluspunten: zo’n tuintje vraagt verrassend weinig onderhoud en neemt totaal niet veel plaats in beslag.

11. Maak een bucketlist voor deze zomer

Kan je net als wij niet wachten tot de zomer officieel begint? Begin dan nu al met de voorbereidingen en maak een bucketlist van alle dingen die je deze zomer wil doen. Gaan kamperen, bijvoorbeeld. Niets schreeuwt immers meer ‘zomer’ dan slapen in een tent.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.