Home Life 9 levenslessen die elk meisje zou moeten leren voor ze volwassen wordt

9 levenslessen die elk meisje zou moeten leren voor ze volwassen wordt

4. Echte vriendinnen vertellen de waarheid, ook al komt die hard aan

levenslessen
© Getty

Er zijn bepaalde dingen die wij graag hadden geweten toen we tieners waren. Andere dingen kregen we wel degelijk mee, maar we luisterden gewoon niet. Dat is natuurlijk typisch aan jong zijn! Je gelooft iets niet tot je het zelf meemaakt. We doen een poging om je 9 wijsheden mee te geven die elk meisje zou moeten weten voor ze 18 jaar wordt.

1. Een schaar dient om dingen open te krijgen, niet om je eigen haar te knippen

En al zeker geen froufrou! Sommigen onder jullie hebben het so-wie-so al eens geprobeerd of zijn het van plan. Geloof ons: don’t! Tenzij je een opleiding hebt gevolgd of je er gewoon talent voor hebt, is het geen goed idee. Je zal rondlopen met een kapsel waar je spijt van hebt. Uiteindelijk moet je toch een gênant bezoekje brengen aan de kapper, die het misschien zelfs niets kan oplossen. Afblijven dus!

Afbeeldingsresultaat voor girl cutting own hair gif
© Giphy

2. Stel geen vragen waarop je het eerlijke antwoord eigenlijk niet wil weten

Tenzij je mentaal klaar bent voor een eerlijk antwoord, stel je moeilijke vragen beter niet. Zo’n vragen zijn bijvoorbeeld: ‘Hou je van mij?’ of ‘Doet dit me dikker lijken?’. Nope, don’t even ask. En al zeker niet aan jongens. Zij vinden nooit de juiste woorden, waardoor het verkeerd kan overkomen bij jou. Auwtch

mrw dress

3. Je moet geen dingen doen tegen je zin, gewoon om erbij te horen

Misschien is die coole status alles waard op jouw leeftijd, maar trust us, dat is het niet. Denk na over hoe ver je wilt gaan om bij de popular kids te horen of om die ene jongen te kunnen krijgen. Als je dingen moet doen tegen je zin om iemand te plezieren, denk dan eens na over wie die persoon zijn. Je echte vrienden nemen je voor wie je bent!

friends lisa kudrow phoebe buffay do not want friends tv
© Giphy

4. Echte vriendinnen vertellen de waarheid, ook al komt die hard aan

Dit is iets wat iedereen the hard way leert, daarom proberen wij je al te waarschuwen. Beste vriendinnen vertellen elkaar al-tijd de waarheid. Ook al is het moeilijk en weet je dat je de ander ermee zal kwetsen. Als je de waarheid niet zegt, krijg je het sowieso achteraf te horen. Ook al heeft het niets met jou te maken. Van leugens of geheimen komt nooit veel goeds. ‘Pretty Little Liars‘ is hier het perfecte voorbeeld van! Dus tell the truth, ladies.

Langs de andere kant geldt het trouwens ook. Als je beste vriendin je bijvoorbeeld vertelt dat ze je vriendje met iemand anders zag kussen, doet ze dat omdat ze je wil helpen. Niet om je te kwetsen of belachelijk te maken. Maak niet de fout boos te zijn op de verkeerde persoon.

pretty little liars lucy hale shh confession shhh
© Giphy

5. Je haar ‘eenmalig’ verven is eigenlijk voor de rest van je leven

Dit is een waarschuwing die niet op de verpakking staat. Eens je begint te kleuren, ben je vertrokken voor de rest van je leven. Het is héééél moeilijk om je natuurlijke haarkleur terug te krijgen eens je eraan begint. Je kan dan wel proberen je eigen haarkleur na te bootsen met haarverf en hopen dat het overeenkomt, het zal nooit perfect zijn. Natuurlijk kan je het ook weer laten uitgroeien, maar weet dat dit niet in een-twee-drie gebeurt. En let’s be honest: het is geen zicht. Een andere mogelijkheid is een kleurspoeling waarbij je je eigen kleur intenser maakt, maar dat wast er snel weer uit.

movies mean girls confusion dyed hair goth girl
© Giphy

6. Niemand weet wat hij of zij later wil doen

Het is niet erg dat je op je 13de, 16de of zelfs je 18de nog niet weet wat je wil doen met je leven. Zelfs studenten die bijna afgestudeerd zijn aan de hogeschool weten het nog niet! Het is iets dat je te weten komt door ervaringen op te doen en dingen te ontdekken. Dus no pressure, je hebt nog tijd. Haal gewoon je diploma. Als je afstudeert aan de middelbare school kies je een richting die je het meeste aanspreekt en de rest is zorgen voor later! Aaah, remember de eenvoudige dagen in de kleuterklas, toen je nog een prinses of astronaut wilde worden…

Afbeeldingsresultaat voor good luck charlie i don't know gif
© Giphy

7. Je ouders zijn niet streng, wel overbezorgd

Yesss, we know! Ouders kunnen hééél irritant zijn. Constant checken waar je bent, een uur geven waarop je thuis moet zijn, dingen verbieden, zeggen dat je moet studeren… We kennen het! Toch doen ze dit, in tegenstelling wat jij denkt, niet om op je zenuwen te werken of om de strenge ouders te spelen. Het is puur uit bezorgdheid. Elke ouder wil dat zijn of haar kind een goed leven heeft en een goede toekomst en ook nog eens op en top gelukkig is. En ‘streng’ zijn is hun manier om dat het tonen. Binnen enkele jaren snap je het wel en zal je hen zelfs dankbaar zijn!

parents
© Giphy

8. Je moet eerst van jezelf houden, voor je iemand anders graag kan zien

Als tiener wil je natuurlijk zo snel mogelijk een vriendje, we get it! Maar onthou dat het belangrijk is dat je jezelf graag ziet en accepteert. Dan pas kan je al je liefde aan iemand anders geven!

Gerelateerde afbeelding
© Giphy

9. Geniet van je jeugdjaren 

Je kan natuurlijk niet wachten om eeeeindelijk volwassen te zijn en ook zo behandeld te worden. Als kind en als tiener lijkt het allemaal super fantastisch. Maar weet dat het volwassen leven ook heel veel zorgen en verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Het heeft allebei zijn voor- en nadelen. Toch moet je genieten van je jeugd, want die krijg je nooit meer terug. Terwijl je nog de rest van je leven hebt om volwassen te zijn! Hè, Peter Pan had het dan toch nog zo slecht niet.

Gerelateerde afbeelding
© Giphy

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.