Home Life Meer dan een miljoen wachtwoorden gelekt. Check hier of jouw wachtwoord er...

Meer dan een miljoen wachtwoorden gelekt. Check hier of jouw wachtwoord er een van is!

'Verander meteen al je wachtwoorden!'

wachtwoorden

Er staan meer dan een miljoen Belgische wachtwoorden online. De hacker die de gegevens verzamelde raadt iedereen aan om zijn wachtwoorden te wijzigen.

Een Nederlandstalige hacker vond op het dark web meer dan 1,4 miljard gelekte wachtwoorden. Naar eigen zeggen had hij al die wachtwoorden op amper een halfuurtje zoeken verzameld. Geen al te intensief werkje, dus. Daaronder zijn er meer dan een miljoen van Belgische accounts. En dan gaat het nog maar enkel over de e-mailadressen met de extensie ‘.be’.

Wachtwoorden wijzigen

De hacker zette vandaag de (gecensureerde) wachtwoorden naar eigen zeggen online omdat hij iedereen wil waarschuwen. Veel mensen gebruiken hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts. Op die manier kunnen hackers in het slechtste geval aan je bankgegevens komen. De oplossing? Al je wachtwoorden veranderen. Schrijf ze desnoods op een papier en verstop je wachtwoordenlijst ergens in huis. Lekker ouderwets!

Vandaag besliste de hacker om alle wachtwoorden online te plaatsen op de website gotcha.pw. Benieuwd of ze jou ook bij je pietje hebben? Check dan hier of jouw wachtwoord ook te grabbel gegooid werd.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.