Home Life Mijn favoriete fotobewerking-apps

Mijn favoriete fotobewerking-apps

Ik vind het leuk om te experimenteren met verschillende fotobewerking-apps en de mogelijkheden die ze hebben. Daarom krijg ik regelmatig de vraag met welke app ik mijn foto’s bewerk. In de App Store zijn er meer dan genoeg apps te vinden, maar ik laat jullie vandaag zien welke drie mijn favoriet zijn.

foto1

VSCO Cam
Dit is, denk ik, de meest bekende app die ik gebruik, maar hij is dan ook zo fijn! Je kunt er ontzettend veel leuke en handige dingen mee doen. Je hebt verschillende mooie filters die werken net zoals Instagram, maar dan uitgebreider! In de store kun je (gratis of betaald) extra voorgeprogrammeerde filters downloaden om over je foto’s te zetten. Dit is zeker aan te raden want er zitten een aantal mooie gratis filters bij! In deze app kan je werkelijk alles zelf aanpassen de belichting, uitsnede, contrast, de tint van je foto, noem het maar op. Wanneer ik een foto snel wil bewerken voor op instagram heb ik aan de VSCO Cam meer dan genoeg.  Ik kies dan meestal voor de filter A6 en pas het contrast wat aan. Ik kan iedereen de VSCO  Cam aanraden, vooral omdat de app gratis is.

foto5

Piclab
Met de app Piclab heb je ontzettend veel opties voor het bewerken van je foto. Je kunt collages maken, zelf tekst toevoegen met verschillende lettertypes, of een leuke doodle uitkiezen. Er zijn vrij veel filters die je kunt gebruiken en andere toffe effecten. Meestal gebruik ik deze app voor de vele doodles die ze hebben ( de doodle ‘the little things’ is mijn favoriet! ) en voor de verschillende effecten zoals Light FX. Ook deze app is gratis te downloaden.

foto6

A Beautiful Mess
De twee bloggers van de blog A Beautiful Mess hebben twee fotobewerking-apps gemaakt: Party Party en mijn favoriet A Beautiful Mess. Met de app kun je niet alleen mooie collages maken, je kunt je foto’s ook opvrolijken met leuke teksten, schattige doodles of vrolijke kaders. Voor deze app heb ik wel € 0,89, betaald maar dat was het helemaal waard. Ik gebruik deze app vooral om leuke kaders toe te voegen en andere versieringen. Wat ik ook een leuke toevoeging vind, is dat je de kaders mooie kleuren kunt geven, iets wat ik veel gebruik. De app zelf werkt prettig en is overzichtelijk.

 Wat is jou favoriete fotobewerking app?

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.