Home Life Wil je model worden? Met deze 9 dingen moet je rekening houden

Wil je model worden? Met deze 9 dingen moet je rekening houden

4. Laat professionele foto's nemen

model
© Getty

Kendall Jenner, Cara Delevingne, Doutzen Kroes… Allemaal it-girls in de modellenwereld, maar die status hebben ze niet zomaar cadeau gekregen! Droom je al heel je leven van een carrière als model? Lees dan zeker deze tips waarmee je rekening moet houden. Je kan er alleszins niet vroeg genoeg mee beginnen.

Anno 2019 moet je niet meer 1,70 meter lang zijn en maatje 34 hebben om het te maken als model. Wat je wél moet hebben, is uitstraling, skills en vooral ambitie! Het modellenleven wordt je niet zomaar in de schoot geworpen. Je moet het écht willen en er dus ook veel voor doen. Deze 9 dingen bijvoorbeeld.

1. Work work work

Er is geen hardere wereld dan die van modellen. Je moet veel oefenen en hard werken om te krijgen wat je wil. The world is your runway! Oefen dus overal waar je komt op je loopje, je gezichtsuitdrukking, je uitstraling… Kortom, alles wat een model moet kunnen.

2. Wees realistisch

Je moet je er bewust van zijn dat niet iedereen model kan zijn. Je hebt het of je hebt het niet. Wees dan ook realistisch voor je eraan begint. Wees je ervan bewust dat je nog zo je best kan doen, maar het misschien nooit zal lukken. Maar als je het niet probeert, kan je het niet weten hé.

3. Maar geloof in jezelf!

Met realistisch bedoelen we niet negatief! Je moet positief ingesteld zijn, want anders ga je er niet alles voor doen wat je kan. Geloven in jezelf is dus de boodschap.

4. Laat professionele foto’s nemen

Met foto’s van je uitstapje naar het strand of het park zal het niet lukken. Je mama kan misschien wel mooie foto’s nemen, maar dat is nog altijd niet professioneel. Ga dus naar een professionele fotograaf en zeg dat je graag een portfolio zou samenstellen. Hij zal perfect weten hoe hij jouw troeven naar voren kan brengen en zal super mooie foto’s van je nemen. Een fotoshoot kost misschien wat geld, maar zie het als een investering! Opgepast: er zijn ook mensen in het wereldje die het niet goed met je bedoelen. Ga nooit alleen naar zo’n shoot en trek zeker niet zomaar je kleren uit voor een fotograaf.

5. Zorg dat je opvalt

Social media maakt het voor ons gemakkelijker om aan personal branding te doen en onszelf zo bekend te maken. Je stelt jezelf en je carrière eigenlijk voor als ‘merk’, waardoor je geloofwaardiger en professioneler overkomt. Dit kan beginnen bij je profiel op Instagram en Facebook, maar modellenbureaus hebben liever dat je een eigen website hebt. Daarop stel je je eigen portfolio samen van foto’s. Zorg dat je opvalt, zodat ze weten waarom ze voor jou moeten kiezen! Belangrijk is wel dat je niet té veel foto’s hebt. De beste portfolio’s bevatten tien tot vijftien foto’s die allemaal een andere kant van jou laten zien.

6. Blijf jezelf

Veel meisjes durven zichzelf al eens op te geven om een model te worden, omdat ze bang zijn dat ze anders het niet zullen maken. Blijf jezelf, maar met de attitude van een model! Dat maakt je net speciaal. Kijk maar naar Cara Delevingne!

7. Je uitstraling is je visitekaartje

Hoe je eruitziet in de ogen van iemand anders bepaalt op welke manier je opvalt. Zorg er dus voor dat je er altijd verzorgd en stylish uitziet. Draag zeker niet te veel make-up, want less is more!

8. Probeer maar al elegant op hakken te lopen

Wij zijn zelf een enorme kluns in lopen op hakken. Zeker als het stiletto’s zijn. Toch doen modellen dit alsof het de gemakkelijkste zaak ter wereld is. Loop elegant en straal zelfvertrouwen uit. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen dus!

9. Vertrouw niet zomaar iedereen!

Je kan nogal snel mensen vertrouwen, zeker als het iemand is die je dromen wil waarmaken. Toch heeft niet iedereen het beste met je voor. Veel mensen maken misbruik van meisjes die model willen worden en er dan ook alles voor zouden doen. Het gebeurt dat bureaus meisjes werven die ze op straat tegenkomen, maar je moet weten dat die kans heel klein is. Dus als een vreemde je aanspreekt op straat of op social media, check dan samen met je ouders of die persoon wel goede bedoelingen heeft.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.