Home Love Daten AHA: daarom hebben mooie meisjes dikwijls geen lief

AHA: daarom hebben mooie meisjes dikwijls geen lief

Er zijn drie redenen.

single

Feit: mooie meisjes zijn vaak single. Anders dan we zouden denken, is het voor knappe dames niet per se makkelijker om iemand aan de haak te slaan. Natuurlijk trekt hun uiterlijk veel aandacht van mannen en worden ze nagefloten op straat, maar dat betekent niet dat ze ván ’t straat zijn.

Velen gaan ervan uit dat ze al bezet zijn

Wanneer we een mooi meisje zien, durven we al snel te denken dat ze al wel een vriend heeft. Jongens denken ook zo, en net daarom zullen ze minder snel op een mooi meisje afstappen. Hun vlekkeloze uiterlijk geeft hen geen extra voordelen, hoewel we geneigd zijn om dat te denken. De kans dat een knap meisje een vriend heeft, is even groot als de kans dat ze single is.

Ook mooie meisjes zijn onzeker

Mooi zijn is niet hetzelfde als zelfverzekerd zijn. Elk meisje vindt het weleens leuk om af en toe een complimentje te krijgen over haar uiterlijk, maar stel je voor dat mensen je de hele dag lang zouden bestoefen, zeggen hoe knap je bent en hoe goed je eruitziet. Zou je je op den duur niet een beetje ongemakkelijk voelen? Zou je zelf niet steeds meer met je uiterlijk bezig zijn en zou je niet steeds onzekerder worden als je de indruk krijgt dat iedereen (te) veel aandacht hecht aan je uiterlijk? Ook mooie meisjes zijn onzeker en hebben hun twijfels. Zo zie je maar: niemand is perfect.

Een knap uiterlijk is intimiderend

We gaan ervan uit dat mooie meisjes kieskeurig zijn, maar zijn alle vrouwen dat niet een beetje? Net zoals het vrouwen soms afschrikt om op een knappe man af te stappen, vinden mannen het eng om een mooie vrouw aan te spreken. Want waarom zou dat mooie meisje überhaupt met hem willen daten als ze daarnaast nog een ruime keuze heeft uit ander mannelijk materiaal? Mooie meisjes krijgen daardoor vaak alleen aandacht van mannen die net iets té zeker van hun stuk zijn. Het resultaat? Single zijn isn’t that bad after all

Tekst: Valerie Noelanders

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.