Home Life Ben je niet zo fotogeniek? Met deze tips leer je het!

Ben je niet zo fotogeniek? Met deze tips leer je het!

Op naar die perfecte Instagramfoto!

fotogeniek
© Marco Xu via Unsplash

Je kent vast wel van die meiden met dé perfecte Instagramfoto’s. Hoe doen ze dat toch altijd? Wanneer wij er vier uur lang over hebben gedaan om een mooie Instagramfoto te maken, hebben zij er al zes gepost. Gelukkig zijn er wat trucjes om jezelf beter op foto’s te zetten.

Trust us girl, de perfecte Instagrammers zijn niet altijd even perfect als op hun foto’s. Sowieso kruipt er héél wat moeite en tijd in. Wij hebben wat tips verzameld om fotogenieker te lijken. Voor je het weet, staat jouw pagina ook vol met pretty pictures.

1. Zoek je mooiste kant

Iedereen heeft wel een kant die hij/zij net iets mooier vindt. Zorg er daarom voor dat je op je foto’s je goede kant iets beter laat zien. Zo vind je jezelf meteen al knapper. Score!

2. Ga een beetje op je tenen staan

Probeer je al een uur om een goede outfitfoto te maken en vind je hem nog steeds niet leuk? De ene keer sta je met een onderkin op de foto, de andere keer lijk je veel te klein. Struggles! Wil je je figuur net wat mooier laten uitkomen? Ga een beetje op je tenen staan of zorg ervoor dat er beetje plaats is tussen je benen. Zo lijk je langer en wat slanker.

3. Probeer spontaan te lachen

Je kent vast wel de foto’s waarop jouw lach super awkward is. Een neppe lach is nu eenmaal meteen te zien. Zorg er daarom voor dat je spontaan lacht op je foto. Vraag maar aan je bestie of ze een paar leuke grappen wilt vertellen. Jouw pretty smile mag gezien worden!

4. Probeer een open houding aan te nemen

Een open houding zorgt voor een open uitstraling. Probeer daarom je handen in je zij of je armen achter je te houden in plaats van voor je lichaam.  Zo zie je er een stuk opener uit en val je meer op.

5. Kijk boven de lens van de camera

Kijk niet rechtstreeks in de camera, maar probeer er iets boven te kijken. Dit geeft een iets natuurlijkere foto. Super easy ,dus!

6. Laat de foto nemen door iemand waarbij je je goed voelt

Ook de persoon achter de camera speelt een rol in het resultaat van de foto. Zorg er daarom voor dat hij of zij iemand is bij wie je je helemaal op je gemak voelt. Zo zal de foto ook veel spontaner en losser zijn.

7. Wees gewoon jezelf

Maak een foto die jij leuk vindt. Je hoeft niet per se net zulke foto’s te hebben als alle Instagrammers. Just be yourself!

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.