Home Life 7 dingen die je niet moet geloven over de middelbare school

7 dingen die je niet moet geloven over de middelbare school

5. Dat de middelbare school de beste tijd van je leven is

middelbare school
© Getty

Je ouders, leerkrachten, Amerikaanse films: ze proberen je van alles wijs te maken wanneer je op de middelbare school zit. Toch zijn er een aantal dingen die je waarschijnlijk vaak hoort, maar die niet helemaal waar of gewoon helemaal fout zijn.

1. Dat je erna direct naar de universiteit móét

Als je weet wat je wil doen later, dan is de universiteit heel handig. Maar als je dat even niet weet, zijn er andere opties. Je kan bijvoorbeeld een tussenjaar nemen om naar een ander land te trekken en daar vrijwilligerswerk te doen. Of je kan gewoon even werken en zo te weten proberen komen wat je ligt. Zo kan je je studiekeuze (of een andere keuze) maken wanneer je iets volwassener bent.

2. Dat je alles wat je op school leert ooit in je leven nodig zal hebben

De weinige mensen die in hun volwassen leven te maken krijgen met de stelling van Pythagoras zijn 1. leerkrachten en 2. de deelnemers van ‘De Mol’. Je leert dus veel dingen die nutteloos lijken, maar dat zijn ze natuurlijk niet. Je traint zo namelijk je logisch denkvermogen, je geheugen en je doorzettingsvermogen (wanneer je ‘t voor de 25ste keer fout doet en het dan nog maar eens probeert) en dat zijn dingen die je wél zal kunnen gebruiken als grown-up.

3. Dat leraren je niet begrijpen

Geloof het of niet, je leerkrachten hebben ook een leven na school. En voordat ze leraar werden, zijn zij ook student geweest. Ze weten vaak goed wat je doormaakt.

4. Dat je naar schoolfeestjes moet gaan

Je vindt het leuk of je vindt het niet leuk, either way, je bent niet verplicht om naar een schoolfeestje te gaan. Heb je er echt geen zin in? Blijf dan gewoon thuis. Als iemand je daarom ‘saai’ vindt, dan moet je er niets van aantrekken.

5. Dat de middelbare school de beste tijd van je leven is

Voor de één is de middelbare schooltijd een superleuke tijd, en voor de ander niet. Echter, dit betekent niet dat het daarna bergafwaarts gaat. Vaak zeggen mensen dit gewoon omdat je (nog) weinig huiswerk en geen verantwoordelijkheden hebt. Op de universiteit heb je dan weer meer werk, maar ook veel meer vrijheid. En als je werkt heb je veel meer verantwoordelijkheden, maar ook meer geld. Elke periode heeft z’n voor- en nadelen, dus.

6. Dat er op school verschillende kliekjes moeten zijn

In Amerikaanse high school films zie je het al-tijd: elke tafel in de refter behoort tot een bepaalde kliek. De nerds, de sporters, de goths, de populaire meisjes en ga zo maar door. In realiteit kan je gewoon goed overeenkomen met verschillende mensen van verschillende ‘groepjes’. We zijn hier niet in Amerika, right?

7. Dat je alleen succesvol wordt als je goede cijfers haalt

Goede cijfers halen is heel belangrijk, maar soms leer je er hard voor en heb je toch een buis. Het belangrijkste is dat je weet dat je er goed je best voor hebt gedaan. Iedereen heeft zijn talenten en kwaliteiten, maar misschien worden die van jou in het middelbaar gewoon niet getest? Je komt er vroeg of laat echt wel achter.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.