Home Life Over deze 7 dingen moet je nóóit liegen tegen je beste vriendin

Over deze 7 dingen moet je nóóit liegen tegen je beste vriendin

5. Zeggen dat je haar nieuwe vriend geweldig vindt

© Unsplash

Hetgeen wat jullie beste vriendinnen maakt, is naast het plezier dat jullie samen hebben, ook de eerlijkheid. Er zijn altijd dingen die wat lastiger om te vertellen zijn, maar op lange termijn wordt het wel heel erg gewaardeerd.

Je hebt het vast niet door, maar we liegen best vaak tegen onze beste vriendinnen. Er zijn uitzonderingen: als ze op een feestje komt met een outfit die jij niet zo leuk vindt, is het jouw plicht als best friend om haar te vertellen dat ze er GE-WEL-DIG uitziet. Smaken verschillen nu eenmaal en zij is er echt trots op. Natuurlijk moet je wel eerlijk zijn als ze het nog niet gekocht heeft en het staat haar totáál niet. Over onderstaande dingen mag je ook écht niet liegen.

1. Waarom je niet kan afspreken

Het is oké om af en toe – maar natuurlijk niet té vaak – met andere vrienden af te spreken en je beste vriendin niet uit te nodigen. Maar als je met excuses komt zoals: ‘Ik voel me niet zo goed’ en ze komt er later achter dat je alsnog weg bent geweest, doe je haar veel pijn. Wees gewoon eerlijk, dat is ook het makkelijkst.

2. Als ze iets doet waar jij niet zo blij mee bent

Geef toe: dit heb je vast weleens gedaan. Je beste vriendin deed iets wat je écht kwetste en je deed alsof het niets was omdat je geen ruzie met haar wilde. Op lange termijn kunnen deze opgekropte gevoelens alsnog naar boven en het laatste wat je wil is in woede uitbarsten. Praat er met haar over en bespreek wat het probleem is. Zo kan zij ook rekening houden met wat ze zegt of doet.

View this post on Instagram

Tag your best friend 💞

A post shared by Gossip Girl (@gossipgirlstars) on

3. Wanneer ze iets wil doen wat fout kan aflopen

Of het nu spijbelen is, teruggaan naar haar gemene ex of afspreken met een jongen die ze online leerde kennen en die jij wel heel verdacht vindt: je bent haar beste vriendin voor een reden en dat is om haar te steunen en te weerhouden van slechte keuzes. Als jij haar alleen aanmoedigt terwijl je weet dat het fout af kan lopen, ben jij ook mede verantwoordelijk voor de gevolgen.

4. Als haar andere vrienden gemeen doen tegen je

Mochten jullie andere vriendengroepen hebben, dan is dit een belangrijk punt. Het kan zijn dat haar vrienden jaloers zijn op jullie vriendschap, of ze willen jouw bestie gewoon niet delen. Wat de reden ook is, vertel het je vriendin. Jij zou het toch ook willen weten als jouw vrienden gemeen tegen je haar deden?

5. Zeggen dat je haar nieuwe vriend geweldig vindt

Tenzij je de nieuwe vriend van je best friend gewoon niet leuk vind omdat jullie karakters niet liggen. Als je echt goede argumenten hebt, kun je dit best aan haar vertellen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je merkt dat hij haar slecht behandelt of geen moeite doet voor haar. Ze verdient natuurlijk alléén het allerbeste.

6. Dat het goed met je gaat

Vriendinnen zijn er niet alleen om plezier mee te hebben. Als je moet liegen dat het goed met je gaat, omdat je ze er toch geen gehoor aan geeft, dan is ze misschien niet je beste vriendin. Maar als je zeker weet dat ze er wel altijd voor je is, waarom zou je dan niet eerlijk kunnen zeggen dat er iets scheelt?

7. Niets zeggen als je een geschiedenis hebt maar haar crush/vriend

Het kan zijn dat je erover liegt omdat je het niet awkward wil maken, maar als ze er alsnog achterkomt, gaat ze zich afvragen waarom je het niet meteen zei. Dit schaadt haar vertrouwen. Vertel haar er meteen over zodat zij ook weet waar ze aan toe is.

Lees meer:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.